Lasagne

Lasagne recept

Lasagne is, denk ik, 1 van mijn favoriete gerechten. Ik vind het leuk om te maken en lekker om te eten. Bovendien is het vrij makkelijk te bewaren en kun je het prima de volgende dag weer opwarmen. Je kunt dus gerust een flinke schotel maken. Vandaag deel ik mijn lasagne recept met je.

Lasagne maken: wat heb je allemaal nodig?

Behalve natuurlijk een ovenschaal, heb je ook een aantal ingrediënten uit de supermarkt nodig. Ik zet ze even voor je op een rijtje.

  • Lasagnebladen
  • 300 gram gehakt / vegetarisch gehakt
  • 2 pakjes passata of tomatenblokjes (totaal ongeveer 800 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 400 gram groenten (ik gebruik meestal een zakje Italiaanse wokgroenten, maar voeg vooral de groenten toe die je lekker vindt. Denk aan uien, paprika`s, prei, champignons, enz)
  • Mozzarella
  • Geraspte kaas
  • Bloem
  • Melk
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

Lasagnebladen kun je ook prima vervangen door bijvoorbeeld groenten. Zo heb ik eens een too good to go pakket op vakantie gekocht en daar zaten lasagnebladen van pompoen in. Die smaakten ook echt prima en kun je dus op dezelfde wijze gebruiken als de gewone lasagnebladen.

En zo maak je het

Doe een scheut olijfolie in een pan. Rul hierin het gehakt met de fijngehakte knoflook tot het gaar is. Voeg vervolgens de groenten toe en laat het even garen. Als laatste gaan de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden, peper en zout erbij. Proef of alles op smaak is en zet de pan even aan de kant.

In een andere pan ga je bechamelsaus maken. Dit doe je door een klontje boter te smelten. Is de boter gesmolten, dan voeg je 2 eetlepels bloem toe. Roer dit goed door elkaar met een garde. Voeg vervolgens melk toe, beetje voor beetje, terwijl je blijft roeren. Als je de dikte hebt van een saus, dan is de bechamelsaus goed.

In een ingevette ovenschaal schep je nu een laagje gehaktsaus. Leg hier 3 lasagnebladen op. Op de lasagnebladen smeer je een laagje bechamelsaus. Vervolgens schep je weer een laagje gehaktsaus, lasagnebladen en bechamelsaus. Eindig met een laag gehaktsaus. Leg hier schijfjes mozzarella bovenop en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet dit alles ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. De lasagne is klaar als de kaas gesmolten is.

Smakelijk!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *