Lego voor meisjes

Lego bestaat al jaren. Ik denk dat er in elk huishouden wel een doosje te vinden is. Ik weet nog dat mijn broertje vroeger ook lego had. Een brandweerkazerne en volgens mij iets met de politie. Lego was echt voor jongens en dat vond ik jammer. Ik vond het stiekem namelijk ook wel leuk. Tegenwoordig is er ook lego voor meisjes te krijgen en dat is een mooie vooruitgang.

Lego bouwtekeningen

Damiën kreeg zijn eerste lego jaren geleden. Een hele kist met oude lego van mijn broertje. Ik moest meteen denken aan die brandweerkazerne. Er zaten jammer genoeg geen boekjes meer bij, maar een beetje surfen over internet en je kunt ze weer terug vinden. ( Hier kun je allerlei bouwtekeningen opzoeken ) Uren zat ik blokjes uit te zoeken, maar Damiën had er geen plezier in.

Tegenwoordig vindt hij het wel leuk, zolang er maar een boekje bij zit waar de bouwtekening in staat. Het viel me op dat Daelyn het ook erg leuk begon te vinden. Ze baalde er alleen van dat er geen roze blokjes bij zaten, die had een vriendinnetje namelijk wel. En zo kwam Lego Friends hier in huis.

Lego voor meisjes

Lego voor meisjes

Het bouwen was nog wat lastig voor haar, maar Damiën hielp haar graag. Zolang die bouwtekening er maar bij zit he? 😉 Stiekem kijk ik wel naar de lego als ik in de winkel loop en dan gaat mijn Lego hartje sneller kloppen. Wat een mooie spulletjes heb je voor meisjes tegenwoordig! De Lego Friends met paarse en roze blokjes waarmee je een mooie muziekstudio kunt bouwen. Moderne meisjes-poppetjes en een tijdje terug zag ik ineens een kasteel van Frozen voorbij komen.

Lego is dus al lang niet meer alleen voor jongens. Tegenwoordig kunnen meisjes zich ook uitleven. Er is voldoende Lego voor meisjes verkrijgbaar. En ik denk dat mama`s en papa`s het stiekem ook erg leuk vinden om mee te helpen met het bouwen. 😉

Speelde jij vroeger ook wel eens met de Lego van je broertje/neefje?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *