Lekker naar buiten! *

De winter is inmiddels in volle gang en dat betekent dat je echt niet meer naar buiten kunt zonder een lekkere warme jas. Ik merk dat mijn smaak voor jassen door de jaren heen wel wat veranderd is. Zo ging ik van een lange winterjas naar een stoere winterjas die iets korter was. Koos ik de ene winter voor zwart, de volgende winter liep ik in een witte jas. Aangezien ik mijn huidige jas al een paar jaar heb, ben ik op zoek naar een nieuwe jas.

Winterjas dames

Tijd om op mijn gemak in winkels te gaan kijken heb ik echter niet. Een winterjas online kopen is voor mij veel gemakkelijker. Lekker op mijn gemakje neuzen in alle rust als de kinderen in bed liggen. Al surfende op de website van Esprit zie ik dames parka`s in allerlei kleuren en prints. Sommige zijn zonder capuchon maar de meesten zijn met capuchon. Dat laatste vind ik toch echt wel een must, zeker met het Nederlandse weer. Ik vind het makkelijk dat je al direct op maat, pasvorm of kleur kunt kiezen. Duidelijk en overzichtelijk, daar hou ik van.

Hoewel ik normaal gesproken altijd kies voor het ‘veilige’ zwart of wit zie ik hier kleuren tussen zitten die me ook aanspreken. Een jas in rood/oranje ziet er eigenlijk best leuk uit. Donkerblauw is ook niet verkeerd en kun je eigenlijk overal wel op dragen. Mijn blik blijft hangen op de camouflage parka. Hij ziet er iets stoerder uit. Zoiets vind ik eigenlijk ook wel leuk. Het is iets totaal anders dan ik normaal gesproken zou uitzoeken.

Een goede winterjas is een must!

Ik twijfel dus echt wel. De laatste jaren koop ik eigenlijk steeds hetzelfde model. Nu ik weer in de kleinere kinderen zit, merk ik dat een korte jas niet echt ideaal is. Ik ga wat vaker door mijn knieën om iets op te rapen tijdens een wandeling, moet een sok of schoen goed doen omdat het niet lekker loopt voor de jongeman en ga zo maar door. Mijn korte jas kruipt dan omhoog en dat betekent dat mijn rug een stukje bloot is. Koud! Zeker met wat sneeuw of regen.

Ik hou van de winter, ik hou van de sneeuw. Mocht ik mijn bruiloft over kunnen doen, dan zou ik zelfs kiezen voor een bruiloft in de sneeuw. Ik vind het heerlijk om tijdens deze momenten naar buiten te gaan en te genieten van mijn omgeving. De kinderen zien spelen op de slee, sneeuwballen zien maken en met een lach buiten te zien vind ik fantastisch. Het is niet de bedoeling dat de kinderen het koud krijgen tijdens het spelen. Een goede winterjas vind ik dus voor het hele gezin een must.

Wat vind jij belangrijk aan een winterjas?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *