Onlangs had ik vele limoenen in mijn Too Good To Go groenten en fruit pakket van de Real in Duitsland. Maar wat moest ik daar nou in hemelsnaam mee maken? In de zomer kan ik me voorstellen dat je nog eens een schijfje limoen in je drankje doet, maar de rest van het jaar? Ik besloot Lime Curd te maken en die smaakte erg lekker.
Inhoudsopgave
Wat heb je nodig?
- Het sap van 4 limoenen
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 3 eieren
Daarnaast heb je glazen potjes nodig waar je de lime curd in kunt bewaren. Ik vind de potjes van de fruithapjes hier ideaal voor, maar een leeg potje van de groenten zou ook prima kunnen.
Lees ook: too good to go op vakantie
Lime curd recept
Het sap van de limoen, de suiker en de eieren heb ik allemaal bij elkaar gedaan. Dit klop je goed met de garde tot er een egale massa ontstaat.
De boter laat je smelten in een pannetje. Zet het vuur laag als de boter gesmolten is. Vervolgens giet je langzaam het limoen-suiker-ei mengsel bij de boter terwijl je blijft roeren. Blijf ook goed roeren want het ei gaat stollen.
Na een paar minuten zul je merken dat het mengsel in je pannetje dikker begint te worden. Roer nog even goed door en klaar is je lime curd. Nu kun je het in de potjes scheppen. Een sauslepel is hier handig voor. Nadat het is afgekoeld kun je de potjes in de koelkast bewaren.
Gebruik
De lime curd kun je voor verschillende gerechten gebruiken, echter mijn moeder is er zo dol op dat ze het potje gewoon uit lepelt. 😉 Ik vind het bijvoorbeeld erg lekker op een croissantje of een broodje.
Weet jij nog lekkere recepten met lime curd? Deel ze dan in de reacties hier beneden.