Megableu spellen

Onlangs kregen wij van Megableu een aantal Megableu spellen opgestuurd. Dat kwam natuurlijk hartstikke goed uit aangezien de kinderen thuis zijn en er weinig mogelijkheden zijn om er op uit te trekken. Ik laat je zien welke spellen we kregen, vertel je wat we er van vonden en mag ook een leuk spel weggeven in een winactie!

Inhoudsopgave

Bank Attack

De kinderen waren enthousiast toen ze Bank Attack zagen. Zo enthousiast dat we niet eens de tijd namen om de handleiding te lezen. We hebben hem aangezet, hoorden een stem en het spel ging direct van start. En wij maar op knopjes lopen drukken als de stem iets vertelde…

Dat was uiteraard helemaal niet de bedoeling. We besloten dus toch maar even de handleiding op ons gemak te lezen. Als je het spel aanzet, aan de onderkant, klinkt direct een stem. Je kunt een level kiezen (level 1 t/m 5 plus je kunt het bonuslevel 6 ontgrendelen) en je kunt aangeven welke speler je wil zijn. Er zijn maximaal 4 spelers in dit spel: de Hacker, de Money Man, de Look Out en de Explosieven Expert.

Megableu Bank Attack

De stem geeft vervolgens opdrachten.

 • Neem een bepaald soort gereedschap
 • Geef het door aan een andere speler
 • Gebruik het (als hij dit zegt dan moet degene die het gereedschap heeft op de knop drukken)
 • Grijp het geld (als je een opdracht goed hebt uitgevoerd kun je geld pakken)

Uiteindelijk valt er 50 miljoen te verdienen als je alles goed hebt gespeeld en zal de kluis openspringen en zullen de goudstaven rondvliegen. Je speelt dit spel dus echt met elkaar en niet tegen elkaar.

Wat vonden wij van dit spel?

Dit Megableu spel duurt niet heel erg lang, een ronde duurt ongeveer 5 minuten. Je kunt dus wel steeds voor een hoger level kiezen en elk level is iets lastiger. Je kunt het spelen met 2 tot 4 spelers, al zou ik het niet zo snel met 2 spelers doen. We hebben het verschillende keren gespeeld met 3 of 4 personen. Je moet echt alert blijven want als je een opdracht mist dan heb je later in het spel een probleem. Ik vond het echt leuk dat je dit spel samen kon spelen, als team, in plaats van tegen elkaar.

Wijsneus Megableu

Megableu Wijsneus

Daelyn was erg enthousiast toen ze de doos van Wijsneus zag. Landon ook, maar met zijn 3 jaar is hij nog echt te jong.

Het spel bestaat uit een spelbord, 6 pionnen, 300 kaarten met vragen en 2 dobbelstenen: een dobbelsteen met cijfers en een dobbelsteen met gekleurde vlakken. Het spelbord zet je op en je kiest een kleur. Vervolgens mag de oudste de dobbelsteen met de gekleurde vlakken gooien. De kleur op de dobbelsteen correspondeert met de vragenkaarten:

 • Blauw zijn Wat ben ik vragen
 • Groen zijn Waar ben ik vragen
 • Oranje zijn Wie ben ik vragen

Gooi je dus oranje dan neem je een Wie ben ik kaart van de stapel. Op de kaart staan verschillende hints. Deze hints lees je 1 voor 1 op. De overige spelers mogen direct hun antwoord roepen als ze het weten. Degene die het juiste antwoord geeft mag de dobbelsteen met cijfers gooien en het aantal vakjes vooruit zetten.

Onderweg kom je verschillende vakjes tegen:

 • Domoor: beurt overslaan
 • Breinbreker: je mag een extra vraag beantwoorden. Is deze goed, dan mag je de cijfer dobbelsteen gooien en het aantal vakken vooruit zetten.
 • Struikelblok: ga 3 plaatsen terug.

Degene die als eerste in het midden van het spelbord is, heeft gewonnen.

Megableu spellen

Wat vonden wij van het Megableu spel Wijsneus?

Dit spel is voor kinderen vanaf 8 jaar. Sommige vragen vond ik erg pittig, zeker de Wie is het vragen. Er moesten geregeld artiesten geraden worden uit de jaren 80 of 90 en dat wisten de kinderen dus echt niet.

Desondanks vonden ze het een hartstikke leuk spel. We hebben het 3 keer achter elkaar gespeeld en toen was het tijd om te gaan eten. Dit spel is ook echt leuk om met volwassenen te spelen. Maar omdat sommige vragen dus best makkelijk zijn, kunnen oudere kinderen/tieners ook goed meespelen.

Megableu relative insanity

Relative Insanity

Dit spel had ik al in mijn kast liggen. We hebben er namelijk een review over mogen schrijven voor de website van Linda. Hier lees je onze review.

Omdat we dit spel al hadden liggen, hebben we besloten om het weg te geven in een winactie. Het spel is wel echt bedoeld voor tieners en volwassenen.

Wil jij kans maken op dit spel? Laat dan even een reactie achter hier beneden. Op 1 mei krijgt de winnaar van mij een mailtje. Graag ontvang ik een reactie binnen 48 uur, anders ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

8 thoughts on “Megableu spellen

 1. dit is wel prima geschikt voor mijn 2 oudste kleindochters arwen en benthe, daar wil ik graag een kansje voor wagen

 2. Wat een leuke review! Ik kende alle 3 de spelen nog niet. Ik ga eens kijken voor bank attack voor de kids.
  Ik doe graag mee voor het laatste spel. Lijkt me erg leek om te winnen!

  Groetjes Cheryl

 3. Leuke spellen allemaal!
  Ik doe graag mee daar we een ondertussen al een beetje zijn uitgekeken op de huidige spelletjes en Relative Insanity lijkt mij super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *