Meisjesdromen en eerste stapjes

Zodra het leven begint krijg je te maken met mijlpalen. In het begin volgen die elkaar natuurlijk in rap tempo op, later zit er wat meer tijd tussen. Wij kregen onlangs te maken met twee bijzondere mijlpalen. Eentje in het leven van onze dochter en eentje in het leven van onze dreumes. Ik vertel je over meisjesdromen en eerste stapjes.

Inhoudsopgave

Meisjes en paarden

Al vanaf dat onze dochter klein is straalt ze bij het zien van een paard. Paardrijden is wat ze wil doen, een paard is wat ze ooit graag als huisdier wil hebben. Juist. We hebben het nog steeds een beetje weten af te houden omdat ze haar zwemdiploma moest halen, maar toen ze vlak voor de zomervakantie toch haar diploma in handen had, was ze zeker van haar zaak. Ze wilde paardrijden. Ik heb dan toch nog een beetje angst. Zo`n klein meisje op zo`n groot paard. Dus toen ik zei dat het pas mocht vanaf haar achtste was ze weer eventjes stil.

Here we go!

Vanaf haar verjaardag heeft ze eigenlijk geregeld gevraagd wanneer ze nu eigenlijk haar eerste les mocht volgen. Ze zeurde niet, dat viel me eigenlijk weer mee. Het was puur ter info. Of ik al gebeld had, of ik al iets geregeld had, of er al een paard vrij was. Ik kon er dus eigenlijk niet meer onderuit komen.

En ineens was het dan zover. Na het avondeten zou ze haar eerste les hebben en we besloten allemaal mee te gaan. Zelf kreeg ze geen hap door haar keel van de zenuwen, dus ik zei dat het dan misschien beter was om na het paardrijden nog iets te eten. Ze trok haar paardrijbroek aan, ze had een cap en paardrijlaarzen geregeld en daar ging ze. Zo klein en toch al zo groot…

Vertrouwen voor mama

Eigenlijk ging het best goed. Ze lette goed op, ze luisterde goed, ze ging in draf en liep toen alleen met dat hele grote paard door de binnenbak. En ze straalde, dat complete halve uur van oor tot oor. Ook na het rijden hielp ze mee met opruimen en het paard op stal zetten. Ja, ik moest vertrouwen krijgen, dochterlief zag eruit alsof ze nooit anders gedaan had.

Eerste stapjes

Alsof dat nog niet genoeg was, bereikte onze dreumesboy ook een mijlpaal in zijn jonge leventje. Hij zette namelijk zijn eerste stapjes los! Het heeft eventjes geduurd en ook dit ging gepaard met flink wat angst. Hij was namelijk 1 keer gevallen en heeft toen meteen besloten dat lopen niks voor hem was. Een week later deed hij pas weer zijn eerste stapje los. Nu heeft hij de smaak te pakken en is niks meer veilig voor hem. Afijn, in de video kun je het allemaal bekijken.

Ben jij ook altijd zo trots als een pauw als je kind een mijlpaal bereikt?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *