De mooiste vrouw in mijn leven

De mooiste vrouw in mijn leven ben jij. Vandaag ben je jarig en wordt je alweer 8 jaar. Sommige noemen je nog een meisje, maar ik zie een mini-vrouwtje in de dop. Compleet met hakkenschoentjes, handtasje en de mooiste kleren. Een engeltje op aarde. En wat ben ik trots op jou.

Inhoudsopgave

Het begon met angst

Nadat jouw broer geboren werd en de miskramen die daarop volgden had ik een grote angst voor zwangerschappen. Toch was mijn verlangen naar nog een kindje vele malen groter en zo raakte ik dan ook zwanger van jou. Dag in dag uit leefde ik in angst. Als we de 13 weken maar halen, als we de 20 weken maar halen, ik hoop dat je 26 weken blijft zitten want als je dan geboren wordt, zullen ze je helpen in het ziekenhuis. En vanaf week 26 telde iedere dag dat je in mijn buik bleef zitten.

Met 35 weken besloot je dat het prima was geweest, net op het moment dat ik wat rust en vertrouwen kreeg in de zwangerschap. Dat laat ook zien hoe jij over het leven zou denken. Overal bij willen zijn, zeker bij de gezellige dingen. Stomme dingen zijn stom, dus die ontwijken we voor het gemak zo snel mogelijk. Zo ook die couveuse, na 2 dagen was je er uit en lag je al op mijn kamer.

4 handen op 1 buik

Het was prachtig om te zien hoe jij en je broer vanaf de eerste dag 4 handen op 1 buik waren. Hij zorgde voor jou en jij voor hem. Zeker toen hij in het ziekenhuis terecht kwam voor zijn operatie heb ik mijn mening over jou moeten bijstellen.

Ik wilde jou beschermen, ik wilde niet dat jij hem daar in dat ziekenhuisbed zou zien liggen met allemaal die slangetjes en aan een monitor. Jij was heel duidelijk. “Ik moet mijn broer zien!” zei je als 4-jarige een beetje boos tegen me in die ziekenhuisgang. Toen ik bij hem was op de recovery vroeg hij het eerst naar jou. “Waar is mijn zus?” Op de gang zagen jullie elkaar en toen was alles goed. Lachen naar elkaar, even elkaar aanraken en eenmaal op de ziekenhuiskamer kwam het verzorgende in jou naar boven.

Jij regelde zijn drinken en dvdtjes wel even, jij wandelde overal naar toe, jij vroeg de dingen die hij niet durfde te vragen en als ik je kwijt was zat je gezellig bij de zusters te buurten. Ik bewonderde jou om je onbevangenheid. Om de manier waarop je met deze situatie omging en toen ik later op school hoorde dat ze niks aan jou gemerkt hadden was ik stiekem ook wel een beetje trots. Jij was prima door deze donkere periode heen gekomen.

Je werd grote zus

Vorig jaar werd je grote zus. Wat heb je gehuild van verdriet toen je hoorde dat ik een jongetje in mijn buik had. Je wilde geen broer, die had je al. Je wilde een zus, die had je nog niet. Wat moest je met een broer? Die kon je geen nagels lakken, geen vlechten maken, helemaal niks kon je daar mee. Drie dagen heb je me niet willen knuffelen. Gelukkig kon je wel bij papa terecht en na zijn vele gesprekken met jou besefte je dat jouw broertje echt geen meisje meer kon worden.

Ik heb moeten lachen om je uitspraak vorig jaar tijdens jouw verjaardag. Hoogzwanger zat ik op de bank en af en toe leek ik iets van een wee te hebben. Je staarde me aan en hield me goed in de gaten. “Mam. Ik zeg het je. Als die baby vandaag, op mijn verjaardag, eruit wil komen dan heeft hij een probleem. Het is mijn verjaardag, niet die van hem. Ik stop hem terug erin! Dat beloof ik je.” Dat volwassen toontje van je bracht een glimlach op mijn gezicht maar zelf wilde ik ook liever dat hij nog even bleef zitten. Gelukkig deed hij dat en werd hij pas 2 dagen later geboren.

Mama in de dop

Vanaf de geboorte van jouw baby-broer is je gedrag veranderd. Jij bent een kleine moeder geworden. Je vertelt hem wat hij wel mag en wat hij niet mag, je geeft hem eten en verschoont zijn luiers. Jou zo bezig te zien maakt me trots en laat me beseffen dat jij er wel gaat komen. Mijn prachtige, mooie, zelfstandige meisje. Ik beloof je, net zoals ik Damiën beloofde, dat ik altijd naast je zal staan, binnen handbereik. Dan kun je me knuffelen, een kusje geven en me jouw diepste geheimen toevertrouwen. En ik kan je raad en advies geven op de momenten dat jij dat nodig hebt.

Lieve Daelyn, van harte gefeliciteerd met je 8e verjaardag. Ik hou van jou.

Liefs, mama.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *