Mijn week in foto`s #10

In mijn week in foto`s #10 komt taart voorbij. Heel veel taart. We hadden namelijk nogal wat verjaardagen. Mijn oma, mijn schoonmoeder en natuurlijk ikzelf. Ik ben gek op taart maar na een week die gewoon bol staat van de taart ben ik even taart-moe. 😉 O, en ik had een opstandige dreumes. Heeft misschien wel te maken met die taart…

Inhoudsopgave

Opstandige dreumes

Grapje natuurlijk. Geen idee waar het mee te maken had. Meneer was behoorlijk opstandig en probeerde van alles te slopen. Vanaf de overloop boven werden allerlei verschillende spullen die binnen handbereik lagen over het traphekje naar beneden gegooid. Ging ik boodschappen met hem doen, probeerde hij alles uit de kar op de grond te gooien. Als hij in zijn stoeltje zat verdween ook alles met een flinke zwaai op de grond. Hij probeerde zelfs het vloerkleed weg te trekken. Helaas voor hem was de tafel iets te zwaar.

Heerlijk buitenweer

Afgelopen maandag was geen hele fijne dag voor mij. Toch besloot ik lekker buiten rond te hangen en wat in onze tuin aan te klommelen. Het weer was echt super. Er scheen een zonnetje, zelfs de jas kon uit. Ook dreumes was niet weg te slaan buiten. Hij liep de tuin in, probeerde papa en mij te helpen en vond de glijbaan fantastisch. Het is echt een buitenkind. Ik verheugde me al op de lente die er nu aan ging komen.

Of toch niet?

Of toch geen lenteweer? Ik verbaasde me over de voorspellingen die buienradar deed op dinsdag. Vorst dit weekend? Dat is haast niet te geloven! Maar de temperaturen gingen inderdaad omlaag. In de ochtend was het erg mistig, maar ook dat heeft zijn charme.

Jarige oma

Mijn oma was jarig vorige week. 78 jaartjes jong is ze alweer geworden. Samen met dreumes ging ik naar haar toe. We aten rijstevlaai met slagroom. Heerlijk. Ik heb graag rijstevlaai, al verschilt het per bakker of hij echt lekker is of niet. Dreumes vond de slagroom wel lekker, de rijst vond hij maar niks.

Sneeuw!

Ondanks dat het voorspeld was, was ik serieus verbaasd toen ik zaterdagochtend op stond. Het had gewoon gesneeuwd! Dit was rond een uurtje of 10 in de ochtend. Het heeft nog best wat door gesneeuwd en in de middag lag er iets meer. Gisteren sneeuwde het ook nog, maar die bleef niet echt meer liggen. Ik vond het eigenlijk niet eens zo erg. Ik hou van sneeuw en van de mooie witte landschappen.

Mariokart

Geen hele charmante foto, maar Mariokart is dan ook echt een hele serieuze aangelegenheid. Geregeld maken mijn eigen kinderen mij in. Misschien moet ik stiekem eens wat meer gaan oefenen als ze in bed liggen…

Zaterdagavond snackavond

Zaterdagavond mochten de kinderen later opblijven. We hebben dan filmavondje en deze keer hadden we dus allerlei lekkere dingen op tafel vanwege mijn verjaardag. We besloten The Theory Of Everything te kijken. Een film over het leven van Steven Hawking die afgelopen week overleden was. Het is leuk om te zien dat de kinderen nu interesse krijgen in dit soort waargebeurde verhalen.

Mijn verjaardag

En gisteren was ik dus jarig. Ik haalde 4 verschillende soorten luxe vlaai: rijstevlaai, kersen-skivlaai, bosvruchtenvlaai en appelkrokant vlaai. Hartstikke lekker! Mijn persoonlijke favoriet was toch wel de kersen-skivlaai. Die hoort er gewoon elke verjaardag bij! De visite kwam op vrijdag en zaterdag. Gisteren, op mijn verjaardag zelf, heb ik niemand uitgenodigd. Samen met mijn moeder en de kinderen ( manlief moest helaas werken ) hebben we er een leuke dag van gemaakt.

Geluksdag

Gisteren was het ook geluksdag in onze gemeente. Overal waren er verschillende dingen te doen voor de kinderen. Omdat het toch wel erg koud was besloten we bij het tuincentrum een leuk bloempotje te gaan knutselen. Ze zijn er wel eventjes zoet mee geweest en kregen aan het einde ook een leuk bloemetje voor erin. Kijk, dat brengt toch een beetje dat lentegevoel in huis.

Stokstaartjes

Onze jongste vond de stokstaartjes in het tuincentrum een stuk interessanter dan de kinderen zien knutselen. Het liefst was hij in de bak gekropen om met ze te spelen.

Ouderwets snoepwinkeltje

We besloten na ons bezoekje aan het tuincentrum nog even een bezoekje te brengen aan het ouderwetse snoepwinkeltje. Want tja, wie jarig is trakteert natuurlijk. 😉 De kinderen mochten een zakje vullen met snoepjes en natuurlijk namen we voor papa ook nog iets lekkers mee naar huis.

Zo. Dit was mijn week boordevol foto`s. Heb jij nog iets leuks gedaan afgelopen week?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *