Moederblunders

In het leven van een moeder gaat niet alles over rozen. Er zijn wel eens dingen die er bij inschieten, dingen die je door alle drukte simpelweg vergeet. Zo kwam ik er bijvoorbeeld eens de avond van tevoren achter dat mijn kinderen de volgende dag een studiedag hadden. Oeps. Tja, je kunt nu eenmaal niet altijd alles onthouden. Wij moeders zijn ook maar gewoon mensen. Dat ik niet de enige ben die wel eens een blunder maakt, vond ik uit toen ik eens ging rondvragen in mijn vriendengroepjes. Vandaag zet ik een aantal moederblunders voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Badpak vergeten tijdens zwemles

Ja, echt gebeurd. Dochterlief moest naar zwemles en mijn beste vriendin stuurde me nog een appje: “Vergeet haar broek en shirt niet. Ze moeten met kleding aan zwemmen vandaag!” Shit, bijna vergeten! Ik rende nog snel naar boven, graaide haar kleding uit de kast, pakte haar waterschoentjes, nam nog een handdoek uit de kast en propte alles in een tas. Haarborstel, shampoo, ondergoed… Ik kon gaan. Een paar minuten voor aanvang van de zwemles stormde ik het kleedlokaal in waar vriendin al met een omgekleedde dochter zat te wachten. “Net op tijd!” zei ik zuchtend. Ik kiepte de tas om terwijl dochterlief zich snel uitkleedde. Shit! Geen badpak… Op mijn fietsje kon ik dus weer terug naar huis om snel dat badpak te gaan halen.

Studiedag

Ja, die studiedag. Ik weet dat ik niet de enige ben ( gelukkig ) want ik weet van ouders dat ze dus echt vroeg in de ochtend aan de schoolpoort hebben gestaan op een studiedag. Gelukkig is me dat nog niet overkomen. Maar dus wel dat ik op Facebook een berichtje van een andere moeder voorbij zag komen dat ze morgen, tijdens de studiedag, gezellig met de kinderen naar de dierentuin ging. En ik wist dus niet dat er een studiedag was…

Schoencadeautjes vergeten in de schoen te doen

Dat is ook zoiets. Die schoenen staan op de vensterbank. De hele avond durf ik er niks in te doen want stel je voor dat er ineens een kind naast me staat omdat het een nachtmerrie heeft gehad. Hoe verklaar je die cadeautjes dan in die schoenen?? Ik doe ze dus altijd net voor ik naar boven ga in de schoen. Behalve die ene keer. Maar daar heb ik me toch goed uit kunnen redden, al zeg ik het zelf… ( Lees hier over mijn spionnenskills )

Kind eten geven terwijl hij onder narcose moest

Ik kom best regelmatig in het ziekenhuis. En onze oudste heeft al behoorlijk wat narcoses gehad in zijn jonge leventje. Ik weet dus ook precies welke regels er gelden rondom die narcose. Toch liep het mis toen hij een paar jaar geleden buisjes kreeg. Ik dacht er niet bij na en gaf hem een lekkere boterham en wat te drinken. Pas nadat hij het op had begon me iets te dagen. Ah, nee! Ik belde het ziekenhuis en hij mocht inderdaad niet meer geholpen worden die ochtend. De buisjes werden een week later geplaatst. ( En hij heeft niks te eten en drinken gekregen! )

Boze puber

Soms probeer je het goed te doen, maar dan blijk je het goed fout te doen in de ogen van je kind. Nancy kreeg te maken met een boze puber omdat ze een leuk uitje had geregeld. Laat dat leuke uitje nou net samenvallen met een concert waar de kinderen van de basisschool aan mee mochten doen. Daar was zoonlief niet heel blij mee…

Als enige verkleed op school

Ik moest stiekem wel een beetje glimlachen toen ik dit artikel las. De dochter van Merel had een piratenfeest op school. Kinderen kunnen erg enthousiast zijn als het gaat om verkleden. Moeders trouwens ook. En als je kind dan liever als prinses gaat dan als piraat dan is dat ook prima. Maar wat als jij je vergist hebt in de datum en je kind dus als enige verkleed op school aankomt? Oeps!

Trakteren op school gaat de mist in

Trakteren is tegenwoordig wel een dingetje op school. Op onze school mag trakteren helemaal niet meer. Bij Lisette`s kinderen op school mocht het wel nog. Toen Lisette er laat op zondagavond achter kwam dat ze helemaal vergeten was iets te regelen voor het trakteren de volgende dag had ze een probleem. Een probleem dat vrij snel opgelost kon worden. Ze belde de volgende ochtend vanaf haar werk de bakker en bestelde een enorme slagroomtaart. Later die dag kwam ze erachter dat er een gezond-trakteren-beleid was…

Babyfoon staat uit

Als je een hectische dag achter de rug hebt dan wil je niks liever dan op de bank ploffen. Sommige dingen worden dan wel eens vergeten. Zoals een babyfoon. Bregje vergat haar babyfoon aan te zetten toen haar kindje in bed lag. Pas na 3 uur kwam ze erachter…

Je kind op school vergeten

Soms lijken de uren voorbij te vliegen! Vroeg in de ochtend breng je jouw kind naar school, je hebt een waslijst aan dingen die je nog moet doen en regelen en vervolgens ben je nog even lekker aan het spelen met jouw jongste. En ineens kom je erachter dat het al 11.50 uur is terwijl de school om 11.45 uur uit is. Het gebeurde Nicole op een hectische ochtend.

Tandenfee vergeten

Weer zoiets fictiefs waar wij moeders mee te dealen hebben. Als je kind een tandje verliest mag het onder het kussen/op het nachtkastje gelegd worden en dan zorgt de tandenfee dat er iets voor in de plaats komt. Voornamelijk een muntstuk. Fleur vergat die hele tand en ging lekker naar bed. Tot ze dus de volgende ochtend een verdrietig kind naast haar had staan met de mededeling dat de tandenfee niet geweest was. Ai…

Zonnesteek en zindelijk worden

Moeders proberen overal aan te denken, maar in hun haast en goede bedoelingen worden er nog wel eens dingen over het hoofd gezien. Zo besloot Miriam tijdens een warme zomerdag haar kinderen heel goed in te smeren met een factor 50. Waar ze echter niet bij had stil gestaan was dat de zon ervoor kon zorgen dat de kinderen een zonnesteek konden oplopen.

Ook de zindelijkheidstraining van haar dochter verliep een beetje anders dan ze gepland had. Overdag was haar dochter zo goed als zindelijk en toen ze zelf aangaf zonder luier te slapen vond Miriam dat natuurlijk hartstikke goed van haar dochter. Helaas had ze geen zeiltje op het matras gelegd dus toen het die nacht toch nog misging had dochterlief een kletsnat bed.

Heb jij wel eens een flinke blunder begaan? Laat het me weten in de reacties hier beneden. 

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Moederblunders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *