Monopoly Empire

We hebben iets met Monopoly. Ik vind dit spel al leuk vanaf mijn eigen jeugd. Toen had je eigenlijk alleen de ‘gewone’ versie. Inmiddels zijn er vele verschillende edities Monopoly verkrijgbaar. Zo ook Monopoly Empire. Met deze versie kun je de bekendste merken ter wereld kopen, zoals Candy Crush, Nerf en Skype. Ik vertel je in dit artikel hoe het spel werkt.

Monopoly Empire speluitleg

De pionnen in dit spel zijn uiteraard ook anders. Zo heb je een Xbox-controller, een Ford auto, een Puma schoen, een Caterpillar graafmachine, een Wilson tennisracket en het Transformer logo. Het zijn slechts details, maar die maken het spel wel leuker en completer.

In deze versie koop je dus geen straten maar bedrijven. Elk bedrijf is een steentje en deze verschillen uiteraard in grootte en waarde. Zo zijn hier Beats by Dr.Dre en Skype de duurste bedrijven die je kunt aanschaffen. Nerf en Transformers zijn de goedkoopste. Als je een bedrijf (billboard) koopt, leg je deze in je toren. Is je toren vol, dan heb je gewonnen. Het kan dus vrij snel gaan.

Op de toren zie je waardes. Als je in je toren de billboards legt, zie je de waarde stijgen. Deze waarde krijg je dan als je over start gaat. Op de dobbelstenen staat een Gluiperige Ruiler (de handjes) Gooi je deze, dan mag je jouw bovenste billboard ruilen met die van 1 van je tegenstanders. Wil je niet ruilen, dan verplaats jij gewoon jouw pion.

Monopoly-empire-speluitleg

Is het spel leuk?

Natuurlijk. Het is Monopoly! Monopoly is altijd leuk! Het werkt dus een klein beetje anders dan de normale versie, maar deze aanpassingen zijn minimaal. Je zult wellicht het boekje met spelregels er de eerste keren bij moeten houden, maar dat is niet vervelend of storend.

Monopoly kan vrij lang duren, maar met deze versie kun je vrij snel klaar zijn. Het is dan ook leuk om dit eens na school te spelen. Zo kun je toch bezig zijn met Monopoly zonder er uren voor uit te hoeven trekken. Dat er ook nog eens bekende merken voorbij komen, is helemaal leuk. En anders zorgen de merken voor voldoende gespreksstof. (Achterin het boekje staat trouwens een uitleg over alle merken.)

Kende jij deze versie van Monopoly al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *