Verschillende edities Monopoly

Monopoly, wie kent dit spel nou niet? Ik denk dat onze generatie het spel zeker in de kast had staan en minimaal 1 keer gespeeld heeft. Tegenwoordig zijn er vele verschillende edities Monopoly verkrijgbaar. In dit artikel zet ik er ze op een rijtje. Mis je er eentje? Laat het dan zeker weten in de reacties onderaan het artikel!

Originele versie

Iedereen kent de originele versie. Je kunt de bekende straten kopen, je kunt huizen en hotels bouwen en vaak ben je uren bezig voor het spel is afgelopen. Wij speelden vaak 2 of 3 dagen vroeger. Elke dag een uurtje of anderhalf uurtje. De oude editie van vroeger heb ik meegenomen van thuis en heb ik dus bij mij in de kast staan.

Monopoly Junior

De junior editie is voor de kleinsten onder ons. Het is natuurlijk voor jonge kinderen hartstikke leuk om mee te doen, echter de volwassen versie is veel te lastig. In de junior editie is het de bedoeling dat de kinderen op de kermis rondlopen.

Disney Editie

Disney. Ik ben er helemaal fan van. Toen ik een jaartje of 15 geleden in een winkel de Disney versie van Monopoly tegenkwam besloot ik dan ook direct dat ik deze wilde hebben. In plaats van straten verzamel je films en kun je huisjes en kastelen bouwen. De kinderen vinden het een erg leuk spel en dit wordt ook echt het vaakst bij ons gespeeld.

Monopoly Empire

Deze versie kreeg Damiën voor zijn verjaardag. De bedoeling is dat je merken verzameld. Denk aan NERF, Transformers, Nickelodeon en meer. Als een merk van jou is, kun je uiteraard geld vragen aan spelers die op jouw vakje komen. Lees hier onze review.

Wereldeditie

Wij hebben deze versie en eigenlijk vind ik hem wel leuk. Het is de bedoeling dat je stempels verzamelt van de landen waar je bent geweest. De vakjes op het spelbord symboliseren een land. In plaats van kastelen en huizen krijg je een stempel. Deze stempels varieëren in grootte. Heb jij als eerste jouw bakje vol? Dan ben jij de winnaar. Dit spel kan dus vrij snel afgelopen zijn. Een uitgebreide review kun je hier lezen.

Monopoly De Valsspelers Editie

In dit spel mag je vals spelen. Wie wil dat nou niet? 😉 Maar je mag niet zomaar vals spelen. De Kanskaarten en de Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer je vals mag spelen en op welke wijze.

Monopoly Mario Kart

In deze versie bundelen Monopoly en Mario Kart hun krachten. Je speelt met de pionnen Mario, Luigi, Toad of Peach en verzamelt onderweg munten, ontwijkt bananenschillen en gooit schilden. Een beetje zoals in het computerspel, zeg maar. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft is de winnaar.

Monopoly Junior Electronisch bankieren

Wederom een spel voor de jongere spelers. Dit spel is voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. In plaats van met geld te spelen, spelen de kinderen met een bankpas. Hiermee kun je vakjes kopen, huur betalen en geld ontvangen. Voor deze versie heb je batterijen nodig.

Monopoly Extreem Bankieren

Ook in deze versie bestaat geen papieren geld, wel pasjes. De bijbehorende betaalautomaat kan ervoor zorgen dat prijzen stijgen of dalen. Als er een speler is die failliet gaat, dan is het spel afgelopen. De betaalautomaat berekent welke speler het rijkste is. Deze heeft dan gewonnen.

Monopoly Gamer

Ook in dit spel staat Mario centraal. Je speelt met de pionnen Mario, Peach, Yoshi of Donkey Kong. Je moet punten verdienen door munten te verzamelen, bezittingen te kopen en bosses te verslaan. Als Bowser verslagen wordt is het spel afgelopen. De speler met de meeste punten is de winnaar.

Monopoly Fortnite

Hoog op het wensenlijstje van de kinderen en sinds kort nieuw in het assortiment: Monopoly Fortnite. Je hebt de keuze uit 27 verschillende outfits. In plaats van geld verdien je punten, je kunt health packs verzamelen, muren bouwen en tegenstanders beschadigen. De speler die als laatste overblijft is de winnaar.

Monopoly Geld graaien

Anders dan de andere spellen: je speelt niet met een spelbord maar met een Geldknaller. Je knalt het geld en de Kanskaarten de lucht in en dan is het graaien maar. De speler die op het einde het meeste geld heeft, is de winnaar.

Mis je nog Monopoly versies? Laat het weten in de reacties hier beneden!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.