Monopoly Wereldeditie

We spelen graag spelletjes hier in huis. Momenteel is 1 van de favoriete spellen van de kinderen Disney Monopoly. Onlangs maakte ik een fietstochtje samen met Damiën. Bij het Kruidvat zagen we Monopoly Wereldeditie liggen en we besloten dit spel mee te nemen.

Inhoudsopgave

Here and now

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn 4 verschillende pionnen: een lama, een wachter, een poesje en een molen. Je speelt met Monopoly geld. Er zijn kanskaarten en Here and Now kaarten. De bedoeling is dat je paspoort-stempels verzameld. Degene die het eerst zijn of haar paspoort vol heeft, is de winnaar. De paspoortstempels verschillen in grootte.

Aan het begin van het spel krijgt elke speler 2 Here and Now kaarten. Ook kunnen deze tijdens het spel gewonnen worden. Je kunt deze kaarten tijdens het spel op elk gewenst moment gebruiken. Er staan teksten op, zoals: “Stop een andere actie van een speler tegen jou” of De speler met de meeste stempels betaalt jou 200″ Ook zijn er opdrachten waarbij je stempels mag ruilen, waarbij je geld krijgt of waarbij je minder hoeft te betalen voor een stempel.

Monopoly Wereldeditie steden

Op het spelbord staan in totaal 22 steden. Aan het begin van het spel worden de stempels bij de steden gelegd. De stempels worden groter naarmate je verder op het spelbord komt en de prijs die je moet betalen wordt hoger. Net zoals bij het originele spel de vakjes duurder worden naarmate je verder op het spelbord komt.

Omdat de stempels verschillen in grootte, is het natuurlijk zaak de grootste stempels te krijgen. Zo is je paspoort eerder vol wat betekent dat je de winnaar bent.

De volgende steden doen mee met het spel:
– Madrid
– Giethoorn
– Taipei
– Kaapstad
– Queenstown
– Sydney
– Amsterdam
– New York
– Tokyo
– Moskou
– Londen
– Belgrado
– Athene
– Belfast
– Santiago
– Mexico-Stad
– Warschau
– Istanbul
– Lissabon
– Riga
– Hongkong
– Lima

In het bijgeleverde boekje vind je over elke stad wat extra informatie.

monopoly wereldeditie

Monopoly Wereldeditie review

We besloten direct om het spel te spelen. Omdat we de Disney variant gewend zijn is het even goed nadenken wat we moeten doen. Gelukkig staat alles goed in het bijgeleverde boekje uitgelegd. Met dit spel ben je een stuk sneller klaar dan je gewend bent met Monopoly. Op zich maakt dit niet heel veel uit. Het is leuk om dit spel uit de kast te trekken voor een snel potje. Omdat het spel in grote lijnen op dezelfde manier als Monopoly gespeeld wordt, hebben de kinderen dit vrij snel onder de knie. Ook is het leuk om per stad de informatie over de desbetreffende stad te lezen. (Monopoly Wereldeditie koop je onder ander hier)

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *