Onmisbaar op de middelbare school: een mobiele telefoon.

Damiën is twee weken geleden gestart op de middelbare school. Een spannend moment, zowel voor hem als voor mij. De basisschool is om de hoek, klein, veilig en bekend terrein. De middelbare school is een stukje verder weg. Hij moet iets vroeger uit bed, zit een minuutje of 10 op de fiets met een zware boekentas en krijgt veel indrukken te verwerken op die gigantisch grote school waar ongeveer 1000 leerlingen meer rondlopen dan op de basisschool. En een echte must op de middelbare school is natuurlijk een mobiele telefoon.

Inhoudsopgave

Samsung telefoons

Wij hebben eigenlijk altijd Samsung telefoons. Ze bevallen ons prima en waarom zou je dan van merk veranderen? Een Galaxy A50 is bijvoorbeeld een leuk en betaalbaar model. Foto`s maken doen we hier graag en veel en het is mooi om te zien dat hiermee bij het ontwerpen van telefoons tegenwoordig rekening gehouden wordt. Zo heeft de Galaxy A50 maar liefst 3 camera`s: voor scherpe foto`s, voor Ultra Wide foto`s en om extra diepte te creëren. Met de vingerafdrukscanner kun je snel je telefoon ontgrendelen en de telefoon heeft een batterijcapaciteit van 4000 mAh. Dat laatste is natuurlijk ook handig om te weten als je op zoek gaat naar een powerbank.

Wanneer krijgt je kind een mobiele telefoon?

Wij waren de ouders die altijd heel hard riepen: “Niet voordat ze op de middelbare school zitten!” Inmiddels hebben zowel Damiën als Daelyn al een tijdje een eigen telefoon. Het was niet de bedoeling maar toen Damiën ruim twee jaar geleden met een acute blindedarmontsteking in het ziekenhuis terecht kwam en daar moest blijven kwamen we er gewoon niet onder uit voor ons gevoel.

Landon was namelijk pas een paar maanden oud. Met een kleine baby kun je niet hele dagen in het ziekenhuis blijven hangen. Dave kon geen vrij krijgen van zijn werk en dus moesten we een beetje schipperen. Dat hield in dat Damiën zo nu en dan een uurtje alleen moest blijven in het ziekenhuis. Hij vond dat prima, maar ik was pas iets geruster toen hij een mobieltje had. Dan kon hij namelijk even een berichtje sturen of bellen als hij zich alleen of bang voelde. En dat deed hij gelukkig ook. Daelyn kreeg een jaartje later van een kennis een mobiele telefoon om spelletjes op te spelen. Inmiddels heeft ze ook een abonnement erbij en kan ze ons bellen, mocht er iets zijn. Op zich vind ik het wel fijn dat ze op deze manier leren omgaan met een mobiele telefoon voordat ze naar de middelbare school gaan. Zo weten ze ook prima wat wel en niet kan.

Sim only of abonnement met telefoon?

Vroeger had je een abonnement waar je telefoon bij in zat. Dat heb ik echt jaren gehad. Tot ik aan het einde van mijn looptijd kwam en mijn abonnement kon overzetten. Mijn telefoon was nog prima in orde en ik besloot voor een sim only te gaan. Die heb ik nu al zeker een jaar of 6. In de tussentijd ben ik overigens wel een aantal keer van telefoon veranderd, maar die sim only is gebleven.

Inmiddels zit het hele gezin hier op sim only abonnementen. Ja, het zijn even flinke investeringen voor de telefoon, maar dan ben je verder maandelijks qua kosten een relatief laag bedrag kwijt. Bovendien hoorde ik laatst van bekenden die een huis wilden kopen dat ze door hun telefoonabonnement minder hypotheek konden krijgen. Ze besloten hun beide telefoons af te kopen en kregen daardoor meer hypotheek. En dat ging echt om duizenden euro`s. Even iets om bij stil te staan, zeker als je van plan bent om een huis te gaan kopen.

Op de site van Ben kun je kiezen en dat vind ik goed geregeld. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld die Galaxy A50 maandelijks af te betalen bij je abonnement. Wil je dit niet, dan kun je bijvoorbeeld in een aantal termijnen je telefoon betalen. Maar ze geven je ook de mogelijkheid om het bedrag voor je telefoon in 1 keer te betalen. Daarna betaal je dus alleen nog de lage abonnementskosten voor je sim only.

Hoe heb jij het geregeld met jouw kinderen? Wanneer kregen ze een mobiele telefoon en koos je voor een sim only of niet?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *