Oscarmaand op Net 5

Februari is Oscarmaand op Net 5. Er zullen allemaal goede films voorbij komen en dat is prima deze tijd van het jaar. Gezellig met een dekentje op de bank en een grote pot thee voor je neus kijken naar de mooiste, meest romantische of stoerste films die er zijn. Met als klap op de vuurpijl de uitzending van de Academy Awards zelf op 26 februari!

De films

Afgelopen week kon je al Twelve Years a Slave op tv zien. Ik had hem nog nooit eerder gezien maar ik zat geboeid te kijken. Wat een verdrietige maar goede film. Morgen kun je The Help zien, een film die gaat over de ( zwarte ) huishoudsters in de jaren 60. Ik heb hem eerder gezien en ik heb er behoorlijk om moeten lachen. Ondanks dat het een beeld schetst over hoe de zwarte bevolking in de jaren 60 behandeld werd, hebben ze hier een mooie draai aan weten te geven.

Een andere film die deze maand op tv komt is The Theory of Everything. Deze film heb ik twee jaar geleden in de bioscoop gezien. In eerste instantie dacht ik nog dat het niet echt een film voor mij zou zijn, aangezien hij over Stephen Hawking en zijn natuurkundige theorieën gaat, maar juist in deze film staat zijn leven en zijn worsteling met de ziekte ALS centraal. Het is bijzonder om te zien wat hij allemaal heeft weten te bereiken ondanks deze ziekte.

Maandag kun je Fifty Shades of Grey op tv zien. Precies op het juiste moment aangezien komende week ook Fifty Shades Darker in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Ik vermoed dat deze film ook goed bekeken gaat worden op tv aangezien veel ( vooral ) dames in dezelfde week naar de bioscoop gaan om de film te bekijken.

De Oscars

Op 26 februari kun je dus zelf op tv bekijken wie zo`n felbegeerd beeldje in de wacht sleept. Dit jaar is de film Lalaland maar liefst 14 keer genomineerd. Meer dan de film Titanic 20 jaar geleden. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig of Lalaland een aantal Oscars in de wacht gaat slepen. We zullen nog een week of 3 moeten wachten op het antwoord, maar in de tussentijd kunnen we dus wel heerlijk genieten van al die mooie en bijzondere films op Net 5.

Welke film wil jij graag zien deze maand?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *