Oude treinen in België bekijken

Oude treinen

Enkele jaren geleden is Roland begonnen met geocaching. Dit is een buitenactiviteit waar je op bepaalde plekken met behulp van een GPS coördinaat een “schat” kunt vinden. Vandaar dat wij vrij geregeld op leuke en unieke plekken terecht komen. Ongeveer 2 jaar geleden kwamen we zo in het Belgische Homburg terecht op een oud treinspoor en rangeerterrein. Hier konden we verschillende oude treinen bekijken.

Oude treinen in Belgie

In Nederland zijn verlaten rangeerterreinen verboden gebied. In België gaat het net iets anders. Via geocaching kwamen we uit in Homburg, hier ligt een treinspoor met oude treinen. Vroeger was hier het treinstation van Homburg. Je kunt kilometers langs of over het spoor wandelen en her en der staan oude treinwagons. Het coole is dat je er zelfs een kijkje in kan nemen. De meeste wagons zijn namelijk gewoon open. Een paar jaar geleden stonden de treinen meer verdeeld over het spoor maar nu staan de meesten vrij in het begin. Hoe cool is dat? Dan heb je wat te vertellen als je weer naar school gaat.

Lees ook het artikel over Bokrijk België

Oude treinen in Belgie2

Een paar straten verder ligt zelfs een oud rangeerterrein. Hier werden goederentreinen bestaande uit wagens met verschillende bestemmingen gesplitst en samengesteld. Wij zijn ook hier een kijkje gaan nemen. Youri vond het geweldig om een kijkje in de treinen te nemen. Wel zijn de treinen dermate oud en vervallen dat ze niet allemaal even veilig zijn om in te gaan. Veel gebruik wordt hiervan niet meer gemaakt. De meeste treinen wat hier liggen gaan uiteindelijk denk ik door naar de sloop.

Oude treinen in Belgie3

Weer verderop ligt een treinloods deze is wel erg vervallen maar zeker wel leuk om even een kijkje te gaan nemen. Wel oppassen voor het glas wat overal ligt. Volgens mij werden hier vroeger de treinen gerepareerd. Het is mooi om deze plekken te kunnen bezoeken en bekijken. In Nederland wordt vrijwel alles dicht getimmerd en afgesloten en heb je vrij weinig kans om ongegeneerd rond te kijken.

Oude treinen in Belgie

Zelf hebben we deze plekken al enkele keren bezocht. De kinderen vinden het heerlijk om hier lekker rond te neuzen en een stuk te wandelen. Mocht je je een dagje vervelen en eropuit willen dan is dit zeker een aanrader. Hieronder zal ik jullie de straten vermelden waar de plekken te vinden zijn en waar eventueel geparkeerd kan worden.

Treinstation Homburg: Rue de la station 52

Rangeerterrein Reu de la Chaval Blanc ter hoogte van nummer 106

Treinloods: Rue de la Gare 97-101 Let op hier ligt ook een bedrijf. Wel is er genoeg parkeerplaats

Wist jij dat je in België deze rangeerterreinen mocht bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *