Paddenstoel cakejes

De kinderen zijn gek op bakken en helpen in de keuken. Regelmatig bakken wij dan ook een cake of iets anders lekkers. Soms is dat een recept wat we via internet gevonden hebben, maar soms maken we het onszelf ook lekker makkelijk en kiezen we voor een compleet pakket of een bakmix. De paddenstoel cakejes van Koopmans vond ik er erg gezellig uitzien en daar nam ik dus een pak van mee.

Schoencadeautje

Een schoencadeautje hoeft niet altijd speelgoed te zijn. Een bakmix is eigenlijk net zo leuk want zo hadden we meteen een momentje voor ons samen. Met een pasgeboren baby in huis is 1 op 1 tijd met de oudste twee kinderen nog even extra belangrijk. Ik kocht 3 verschillende pakketten voor de kinderen en schreef een briefje uit naam van Sint en Piet. Met deze bakmix konden ze iets lekkers maken voor pakjesavond. De kinderen vonden het een erg leuk idee van Sint en Piet. De voorkeur ging direct uit naar de paddenstoelen cakejes aangezien ze er erg gezellig uitzagen.

cakejes-koopmans

Wat vonden we ervan?

Een kind kan de was doen ( of de cakejes bakken. 😉 ) Het is allemaal vrij eenvoudig en staat duidelijk uitgelegd op de verpakking. Ik dacht in eerste instantie dat de cakejes het formaat cupcake zouden hebben, maar het zijn maar hele kleine cakejes. De vormpjes zitten ook in de verpakking.

Het beslag schep je in de vormpjes en bak je in de oven. Aangezien de cakejes maar zo klein zijn, zijn ze vrij snel klaar. Ze moeten dan nog even afkoelen voordat je verder kunt gaan. Met het bijgeleverde glazuurpoeder en een lepeltje water maak je het rode glazuur wat je kunt verdelen over de 13 cakejes. Ook de witte stippen zitten in de verpakking en kun je op het natte glazuur leggen.

De cakejes hebben pakjesavond niet meer gered. Nadat we er eentje geproefd hadden konden we de rest niet laten liggen. 😉

Maak jij wel eens gebruik van bakmixen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *