Pasta pesto

Pasta pesto

Het is een heel erg low budget recept maar desondanks had ik het nog nooit geprobeerd: pasta pesto. Ik vroeg me af hoe een gerecht met zo weinig ingrediënten toch kon smaken. Tijdens het opruimen van de voorraad vond ik een pakje kokosmelk dat op moest. Ik ging op zoek naar een recept en kwam uit bij pasta pesto. Normaal gesproken maak je het met kookroom, maar kokosmelk kon dus blijkbaar ook. In dit artikel deel ik het basisrecept met je en ik geef je enkele tips voor variaties.

Pasta pesto basisrecept

Het basisrecept voor pasta pesto is echt onwijs simpel:

  • Pasta (Kies zelf welke je wil: macaroni, spaghetti, penne, enz)
  • Pesto (Deze kun je zelf maken of gewoon kant en klaar kopen)
  • Kokosmelk (Ik had een pakje van 200 ml)

De pasta kook je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als deze gaar is giet je hem af. Doe een beetje olie in een koekenpan, doe de pasta erin en voeg het pakje kokosmelk en een paar lepels pesto toe. Proef tussendoor of het voor jou qua smaak goed is, anders voeg je nog een extra lepel pesto toe.

Lees hier hoe je kunt besparen op boodschappen.
Lees hier verschillende recepten voor koude pastasalade

Enkele variaties op dit basisrecept

Dit is een heel eenvoudig pasta pesto basisrecept. Wil je er net iets meer mee doen dan kun je bijvoorbeeld vlees/vleesvervangers toevoegen. Denk aan kip of spekjes. Ook kun je (restjes) groenten toevoegen.

Ik besloot te gaan voor een vegetarische variant. Ik heb in een koekenpan knoflook met een gesneden ui aangebakken. Hier heb ik broccoli bij gedaan. Ik had nog enkele roosjes in de vriezer liggen en die leenden zich nu prima voor dit gerecht. Vervolgens heb ik de gekookte pasta erbij gedaan, samen met de kokosmelk en pesto. Om het geheel nog wat kleur te geven heb ik er een paar tomaatjes in stukjes op gelegd.

De kinderen vonden dit gerecht echt heerlijk. Ik mocht hem zeker vaker maken werd me gezegd. Het is een gerecht dat echt heel snel klaar is (max 20 minuten) en waar je dus eindeloos mee kunt variëren.

Heb je zelf nog tips wat je bij de pasta pesto kunt eten, laat me dat dan zeker weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *