Peanutbutter cups

Ik vind het heerlijk om met de kinderen in de keuken te staan. De kinderen zelf gelukkig ook. Ze koken en bakken graag en zijn zeer nieuwsgierig naar verschillende soorten voedsel. Ook hoe de smaak kan veranderen door een andere bereiding. In de zomervakantie mochten wij van The Good Stuff Bakery een bakery box ontvangen om mee aan de slag te gaan. En zo maakten we Peanutbutter cups.

Inhoudsopgave

Raw food bakery

Eva is eigenaresse van The Good Stuff Bakery en bedenker van de Bakery box. In deze box kun je alle houdbare ingrediënten terugvinden waarmee je een gezonde raw en vegan treat kunt maken. Vaak rennen mensen al weg bij de gedachte aan raw en vegan, want ‘dat kan toch niet lekker zijn’, maar juist dat maakte me erg nieuwsgierig.

Eva gaat nog een stapje verder in haar bakkerij. Ze heeft ervoor gekozen om in haar gebak ook geen gebruik te maken van geraffineerde suikers en tarwe. Dus mocht je intolerant zijn ergens voor, dan kun je bij haar terecht om toch te kunnen genieten van lekkere en zoete hapjes.

Peanutbutter cups

Wij ontvingen van Eva een bakery box om zelf peanutbutter cups mee te maken. Ik lust vrijwel alles, maar pindakaas dus echt niet. Ik moest dus wel even slikken toen ik de doos opende. Dochterlief was direct enthousiast. “Jippie! Gaan we iets lekkers maken?” Stralende oogjes keken me aan. Ik knikte. Ik was benieuwd of dit eenvoudig was voor kinderen om te maken en of ze het dan ook nog lekker zou vinden.

In de bakery box vond ik een aantal bakjes en een gebruiksaanwijzing. Hier staat heel duidelijk op uitgelegd wat de bedoeling is. De bakjes zijn genummerd en alle ingrediënten zijn afgewogen. Je hoeft dus weinig moeite meer te doen. Dochterlief ging aan de slag en in korte tijd hadden we ons beslagje klaar. Nu moest het alleen nog een uurtje in de koelkast staan.

Wat vonden we ervan?

Het bereiden was hartstikke eenvoudig, mede dankzij de duidelijke gebruiksaanwijzing. Het proeven was wel even een dingetje omdat ik het idee had pure pindakaas te gaan proeven. Niks was minder waar. Deze treat smaakte lekker zoet met een vleugje pindakaas en smolt weg op je tong. Dochterlief hield er niet zo van, zoonlief at er direct 2 op. Die avond mocht manlief ook nog proberen. Ik kreeg in eerste instantie een ‘wat is dit nou weer’ blik, maar hij vond ze erg lekker. Ondanks dat ze klein van formaat zijn, geven ze een voldaan gevoel. Na 2 a 3 stuks heb je wel voldoende gehad.

Deze peanutbutter cups vielen hier dus goed in de smaak. Eva heeft nog meer bakery boxes online staan die ik in de toekomst graag eens wil proberen. Zo kun je een appeltaart maken en is er ook de mogelijkheid om choco brownies te maken. Ik ben zeer benieuwd hoe dat ‘raw and vegan’ smaakt. Mocht je het leuk vinden, dan kun je op YouTube zien hoe Eva haar gerechtjes maakt.

Heb jij wel eens iets raw en vegan gegeten?

Wij hebben deze Bakery Box opgestuurd gekregen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *