Red Velvet Cake

Een tijdje terug liep ik weer eens de Action onveilig te maken toen ik Red Velvet Cake tegenkwam. Een jaar of 2 geleden had ik voor het eerst Red velvet cake geproefd en ik was verkocht. Hij was ontzettend lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Enig nadeel: hij was redelijk aan de prijs. Bij de Action viel de prijs reuze mee, dus daar kon ik het best eens voor proberen.

Inhoudsopgave

Aan de slag

Kommetje in de aanslag, mixer binnen handbereik en alle verse ingrediënten waren aanwezig. Prima! De kinderen hadden geen zin om mee te helpen en dat vond ik niet zo`n ramp. Af en toe is het ook wel eens lekker om in mijn uppie bezig te zijn.

Ik mixte het hele boeltje door elkaar, vette de springvorm in en goot het beslag in de vorm. (Meer informatie over springvormen vind je hier)
Hmm, weinig beslag…of leek dat maar zo? Er zat net een klein bodempje in. Zou het dan nog gigantisch gaan rijzen? Ik checkte het plaatje op de verpakking nog eens en zag een mooie, rode, luchtige, op 2 plaatsen gevulde cake waarvan ik spontaan honger kreeg. Vervolgens keek ik naar het beetje beslag in mijn springvorm. Afwachten dan maar…

Lees ook: regenboogtaart maken

Red velvet cake

Een beetje geduld

Ik schoof de springvorm de voorverwarmde oven in en begon de vulling voor de cake te maken. Af en toe keek ik eens in de oven, maar ik zag de cake niet echt heel veel hoger worden. Ik besloot het naast me neer te leggen en iets anders te gaan doen. Het zou vast wel goed komen.

Of toch niet? Nadat de baktijd verstreken was, haalde ik de cake uit de oven en vervolgens uit de springvorm. Mijn cake was hooguit een centimeter of 5 hoog. Ik kon hem niet eens doormidden snijden om te vullen. Jammer. Misschien moest ik de volgende keer een kleine springvorm nemen. Ik smeerde de vulling voor nu dus maar rondom de cake. Overigens was de smaak wel erg goed.

Red velvet cake recept

Misschien moet ik de volgende keer deze cake maar eens helemaal ‘from scratch’ gaan maken. Op internet vind je namelijk een aantal fijne recepten, zoals dit recept.

Heb jij de red velvet cake van de Action al geprobeerd? Zo ja, hoe kwam hij bij jou uit de oven?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Red Velvet Cake

  1. Whhaha ik zie het helemaal voor me. Lekkere red velvet koek 🙂 meestal staat er toch wel op de verpakking hoe groot de springvorm moet zijn?

    1. Ik gebruik altijd een 26 centimeter. Heb nu wel een kleinere gekocht, maar dan nog zou hij niet zo hoog komen als op de verpakking staat. Dan zou ik volgens mij echt zo`n 1 persoons cake moeten maken. Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *