Regen? Lekker bingewatchen!

Inmiddels is de zomervakantie in heel Nederland begonnen. We hopen natuurlijk op vele zonnige dagen maar als je iets niet in de hand hebt dan is het wel het Nederlandse wisselvallige weer. Het ene moment is het 35 graden buiten en vallen de mussen van het dak, 3 dagen later mag je blij zijn als de temperatuurmeter de 20 graden aantikt en het droog blijft. Maar ook met regen hoeft niemand zich te vervelen. Je kunt altijd nog lekker bingewatchen!

Inhoudsopgave

De nieuwste films en series op tv kijken

Op de tv zelf is weinig te zien. Het is komkommertijd en vaak heb je oninteressante zomershows of eindeloze herhalingen van programma’s. Gelukkig kun je altijd nog de nieuwste films en series op tv kijken dankzij verschillende video streaming diensten. Via Film1 bij KPN kijk je onder andere de nieuwste films, maar je kunt ook Videoland of het Pluspakket activeren voor een klein bedrag. Ben je een echte sportfan dan mag Fox Sports Eredivisie natuurlijk niet ontbreken.

De kinderen vinden het heerlijk om af en toe eens lekker onderuitgezakt een filmpje kijken. Nu ze ouder worden is het vooral leuk om te zien hoe hun interesses verschillen. Damiën kiest echt voor actiefilms, Daelyn kijkt het liefst naar fantasieverhalen. De afspraak is dan ook dat ze om de beurt een film mogen uitzoeken die ze graag willen kijken.

Thuisbioscoop maken

Hartstikke leuk om met de kinderen te doen: een eigen thuisbioscoop maken. Je kunt het heel uitgebreid aanpakken, zoals Martijn in dit artikel gedaan heeft, maar je kunt het ook gewoon gezellig maken met de kinderen. De gordijnen of rolluiken dicht en een lampje of kaarsje aan geven al een leuk effect. Gooi een paar lekkere kussens op de bank of op de grond en je creëert direct gezelligheid. Gegarandeerd dat de kinderen dit leuk gaan vinden.

monkey platter

Hapjes voor bij de film

Bij de film hoort iets lekkers. Chips, koekjes, popcorn of juist lekkere en gezonde snacks zoals komkommer, tomaatjes of een zakje met snackwortels. Tijdens lunchtijd een filmpje kijken vinden we ook altijd leuk. Lekker met een wrap of tosti erbij. Je kunt overigens ook samen met de kinderen de keuken induiken en samen allerlei lekkere hapjes maken. Een monkey platter doet het bij ons ook altijd erg goed op tafel. Leuk om te maken en gezellig om op te eten. Zo krijgen de kinderen stiekem toch voedzame dingetjes binnen. 😉

Heb jij nog leuke tips voor de regenachtige dagen?

Dit artikel is ontstaan d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *