Een leven zonder mobiele telefoon?

Ik heb nooit echt door wanneer iets een hype gaat zijn of wanneer iets blijvend is. Zo vond ik de komst van het internet maar een raar iets. Dat zou vast en zeker zo overwaaien. Met de mobiele telefoon had ik hetzelfde. Ik kon me niet voorstellen dat 20 jaar later telefoons zo enorm belangrijk zouden worden. Inmiddels kan ik me geen leven zonder mobieltje meer voorstellen en zijn al vele Samsung telefoons de revue gepasseerd.

Inhoudsopgave

De nieuwe Samsung

Ongeveer om de 2 a 3 jaar ga ik op zoek naar een nieuwe telefoon. Omdat Samsung mij altijd goed bevallen is, kijk ik automatisch naar de nieuwe Samsung modellen. Onlangs kwam de Samsung Galaxy S20 Plus uit en met de komst van deze nieuwe telefoon kun je goed zien hoeveel er de laatste 20 jaar veranderd is aan mobiele telefoons. Toen ik Damiën vertelde dat ik met mijn eerste mobiele telefoon alleen kon bellen schoot hij in de lach. Dat vond hij echt raar. Hoe kon je daar dan apps op downloaden? Of YouTube filmpjes op kijken?

De Samsung Galaxy S20 Plus heeft zoveel meer mogelijkheden dan de eerste telefoon die ik kocht. Zo heeft hij een intern geheugen van 128 MB en een extern geheugen tot 1 TB. Kijk, daar kun je heel wat apps op downloaden. 😉 En voor de kenners onder ons: deze Samsung beschikt over een van de snelste smartphoneprocessors ooit, de Exynos 9830. Dat zorgt er dus voor dat al die apps razendsnel opstarten.

De telefoon als camera

Vroeger namen we allerlei apparaten mee als we op vakantie gingen: een fototoestel, een videocamera en later dus ook een mobiele telefoon. Ook dat is niet meer nodig. Al deze opties zitten nu verpakt in dat kleine mobiele apparaatje dat onmisbaar is geworden. Als blogger en vlogger zijnde vind ik een goede camera enorm belangrijk. Bovendien maak ik, als moeder zijnde, graag foto`s en filmpjes van de kinderen. Ik hou ervan om dingen vast te leggen en de kinderen zo te zien groeien.

Dual-sim

Mijn moeder vroeg of deze nieuwste Samsung een dual-sim telefoon was en dat bleek zo te zijn. Ik moest eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat dual-sim inhield. Voor haar was dit blijkbaar wel belangrijk en ik vroeg haar dan ook wat de reden was.

Tijdens haar vakanties op Bali koopt ze daar altijd een simkaartje. Zo kan ze bijvoorbeeld voordelig internetten als er geen wifi is op de plek waar ze overnacht. Normaal gesproken zou ze een oude telefoon moeten meenemen om daar dat simkaartje in te kunnen doen, maar met een dual-sim kun je dus 2 simkaartjes in 1 telefoon stoppen. Zo hoef je niet met 2 telefoons rond te lopen. Dit is bijvoorbeeld ook handig als je ondernemer bent en gebruik maakt van een privé-nummer en werk-nummer.

Mijn telefoon vergeet ik nooit

Inmiddels is de mobiele telefoon dus niet meer weg te denken uit menig mensenleven. Ook in mijn leven is hij enorm belangrijk geworden en dat had ik 20 jaar geleden nooit gedacht. Ik doe er werkelijk alles mee: ik bel en app mensen dagelijks. Mijn social media kanalen check ik geregeld en mijn agenda staat volgepland met allerlei dingen die ik niet wil vergeten. En dat kunnen de meest eenvoudige dingen zijn zoals medicatie die ingenomen moet worden op bepaalde tijdstippen of de schoolvakanties van de kinderen. Mijn telefoon is 1 van de weinige dingen die ik dus nooit thuis vergeet.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *