Een prachtig groenten en fruit pakket!

Sinds kort doet er een nieuwe deelnemer mee bij Too Good To Go, namelijk Smeding groenten en fruit. Deze deelnemer zit binnen bij de Sligro vestigingen. Je hebt geen pasje nodig om het pakket op te halen. Bij de balie geef je aan dat je het pakket komt ophalen, je loopt door naar de groenten- en fruit afdeling en daar krijg je het pakket. Bij de kassa kun je zo doorlopen. Ik laat je graag zien wat ik de eerste keer kreeg. Het was een prachtig groenten en fruit pakket waar we bijna een hele week mee vooruit konden!

Inhoudsopgave

Wat zat er in het pakket?

We hadden een mooi en gevarieerd pakket. Er zat wat fruit in, er zaten wat groenten in en dat betekende dat we eigenlijk toch wel een paar dagen ‘onder de pannen’ waren. Dit kregen we voor €4,99.

– 6 kleine kropjes sla
– Passiefruit
– 750 gram truffelaardappelen
– 4 bosjes bosui
– 1 meloen
– 1 paprika
– 3 limoenen
– 2 citroenen
– Asperges
– 500 gram worteltjes
– Een zakje munt

De bosui was wel wat veel en ik twijfelde ook echt wat ik hier mee moest doen. Even nadenken, even creatief zijn en ik besloot er een soepje van te maken. Voor 1 bosje bosui gebruikte ik een liter bouillon, een paar aardappelen en wat knoflookolie. Alles gaar laten koken en dan met de staafmixer glad maken. Hij was echt heel erg lekker en ook zo op.

Nieuwe dingen proberen

De truffelaardappelen waren een leuk product om te krijgen. Ik had ze nog nooit eerder gegeten en besloot ze klaar te maken via het recept op de verpakking: in stukjes snijden, een beetje olie, zeezout en rozemarijn toevoegen en dan een half uurtje in de oven. Erg lekker! De truffelaardappelen smaakten iets romiger dan gewone aardappelen. En ze hebben een aparte paars-zwarte kleur, dus dat ziet wel mooi uit op tafel.

Hier vind je het reibekuchen recept: een gerecht van geraspte aardappelen, lekker en low-budget

Voor herhaling vatbaar

Deze too good to go deelnemer is zeker voor herhaling vatbaar. Hij is wel echt razendsnel uitverkocht elke dag dus het is wel een beetje geluk hebben om er een pakket te kunnen krijgen. En je moet er rekening mee houden dat je bij de Sligro je spulletjes gaat ophalen: dit is een groothandel, dus je krijgt in sommige gevallen ook groothandelverpakkingen! Dan is het wel zaak om er op korte termijn creatief mee om te kunnen gaan of om spulletjes uit te delen anders moet het alsnog weggegooid worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Heb je ook een pakket opgehaald bij Smeding? Laat dan jouw ervaring achter in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Een prachtig groenten en fruit pakket!

  1. Ik wil heel graag een pakket van Smeding scoren, maar het lukt me maar niet. Als ze overdag online komen, kan dat ook op heel veel verschillende tijdstippen zijn, lijkt het. Ik heb het systeem in elk geval nog niet helemaal kunnen doorgronden.

    1. Meestal komen er 2 pakketten online rond sluitingstijd. Dus als de winkel om 17 uur dichtgaat, dan komen er rond 17 uur 1 of 2 pakketten online te staan. De volgende ochtend gaan ze de pakketten klaar maken en als ze dan zien dat ze er 5 kunnen maken, zetten ze nog wat extra pakketten erbij. Dat is dan ergens voor de middag. Volgens mij is dat een beetje het systeem. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *