Spouwmuurisolatie

De oplettende lezer weet dat we een aantal dingen willen veranderen aan onze woning. Hoewel ik laatst al een lijstje met 5 dingen deelde die ik graag wilde veranderen in en om de woning, stond spouwmuurisolatie niet op het lijstje. Had eigenlijk wel gemoeten. Je ziet er niks van maar je merkt het wel degelijk. In de warmte en in de beurs. Vorige maand zijn we dan toch overstag gegaan. We besloten te gaan voor spouwmuurisolatie.

Inhoudsopgave

Spouwmuurisolatie kosten

We hebben een twee-onder-1-kap woning. In de papieren die we tijdens de koop van onze woning hebben gekregen stond dat spouwmuurisolatie voor onze woning rond de €2000 zou kosten. Gesprekken met familieleden leerden me dat ik dat bedrag er binnen no-time uit zou hebben. Gemiddeld zou spouwmuurisolatie me zo`n €30 tot €40 per maand schelen op mijn energierekening. Binnen een jaar of 4 zou ik het dus terug verdiend hebben.

We besloten verschillende bedrijven op te bellen om te kijken of ze een offerte konden maken. Uiteindelijk is er maar 1 bedrijf geweest. Klantvriendelijkheid staat bij mij hoog in het vaandel en het ene bedrijf was niet echt klantvriendelijk. Een ander bedrijf had een wachttijd van een aantal weken voor ze überhaupt langs konden komen maar leek niet echt interesse te hebben om ook echt te komen.

Het bedrijf waar we uiteindelijk voor kozen kon vrij snel komen en kon ons spouwmuurisolatie aanbieden voor nog geen €1500. Het zou wel een maand of 2 duren voor ze aan het werk konden gaan. Het was namelijk best druk. Een week later belden ze op dat er ergens iets was uitgevallen en kwam de vraag of ze 2 dagen later konden komen. Dat vonden we geen probleem en zo kregen we vrij snel onze spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie subsidie

Helaas pindakaas. Er zijn geen subsidies meer. Ik was er wel op aan het wachten en had de hoop dat begin 2019 ergens een nieuw potje geopend zou worden. De vertegenwoordiger van het bedrijf waar wij voor kozen heeft ons verteld dat er geen subsidies meer zijn. Sommige gemeentes geven nog wel subsidies maar dat zijn er ook niet echt veel meer tegenwoordig. Kerkrade of Landgraaf was geloof ik 1 van de weinige gemeentes die nog subsidie geven op spouwmuurisolatie.

Wel kun je tegen goedkoper tarief een lening afsluiten. Hier betaal je dan maar 2% rente voor. Een andere oplossing is je hypotheek verhogen. De goedkoopste oplossing is zelf die €1500 bij elkaar sparen of een familielid vragen of je het kunt lenen. Je moet dan wel een goede band hebben met je familielid en een berekening kunnen laten zien hoe snel je het kunt terugbetalen. Een constructie zou kunnen zijn dat je jouw maandelijkse voorschot aan de energiemaatschappij niet verlaagt. Gemiddeld betaal je dan €30 tot €40 meer na de spouwmuurisolatie. Jaarlijks krijg je dan een leuk bedrag terug wat je weer kunt aflossen aan je familielid.

Lees hier wat spouwmuurisolatie ons na een jaar opleverde

Spouwmuurisolatie Limburg

We hebben gekeken op Google en zijn uiteindelijk voor 3 bedrijven gegaan.

Bedrijf A was via onze eigen energiemaatschappij. Ze geven dit uit handen aan een bedrijf uit de buurt. Die belden een paar dagen later. Bij dit bedrijf waren ze kort en zakelijk, een tikkeltje afstandelijk en gaven ze me het gevoel dat ze me liever kwijt dan rijk waren. Een afspraak voor een offerte zou even duren, een week of 2.

Bedrijf B kwam hier uit de buurt. Via Google zocht ik op reviews en die kwamen niet heel goed uit de bus. Ze kwamen niet opdagen op afspraken of juist op momenten dat het niet was afgesproken en ze waren schijnbaar niet erg vriendelijk richting de klanten. (Wat ik ook al aan de telefoon merkte: ik ben nog aan het wachten op een afspraak voor een offerte)

Bedrijf C kon op korte termijn een offerte maken. We hadden een leuk gesprek met de telefoniste en de vertegenwoordiger was een leuke man. Zoekende op google naar reviews kwam ik niks dan goeds tegen: ze kwamen hun afspraken na, ruimden rommel op en waren vriendelijk. Voor ons was de keuze dus vrij snel gemaakt.

IsoTech Best

We hebben dus bedrijf C de spouwmuurisolatie laten uitvoeren. Dit was IsoTech uit Best. De heren zouden vroeg in de ochtend komen, rond 8 uur. Om kwart voor 8 stonden ze inderdaad voor de deur. Ze hebben rond het huis gelopen en eerst een aantal gaten in de muur geboord. De kinderen waren natuurlijk nog thuis en vonden het hartstikke spannend en interessant. Op school zijn ze bezig met een energieproject en ze hebben het onderwerp ‘isolatie’ ook al behandeld. Ik vertelde het tegen de mannen van IsoTech en ze vroegen direct of ik misschien een bakje had. Ze zouden daar dan wat isolatiebolletjes indoen zodat de kinderen deze op school konden laten zien. Erg leuk!

Isotech Best review

Het vullen van de spouwmuren neemt natuurlijk de meeste tijd in beslag. De oprit was vrij en dat zorgt ervoor dat de heren hun gang konden gaan. Nadat de muren gevuld waren met de isolatiebolletjes, werd er nog een lijm ingespoten. In de keuken kwamen wat druppeltjes uit het kozijn naar beneden gedruppeld, maar nadat we dit gemeld hadden werd dit weg gepoetst en kregen we tips over hoe en wanneer we de lijm die uit de kozijnen was gekomen het beste konden verwijderen.

Alles bij elkaar zijn ze zo`n 4 uur bezig geweest. Nadat ze klaar waren hebben ze nog netjes geveegd en opgeruimd. Natuurlijk zagen we wat isolatiebolletjes in onze brievenbus zitten en door de tuin zwerven, dat kun je met dit spul niet tegenhouden. Maar het was minimaal en je zag verder helemaal niet dat ze überhaupt waren geweest.

In huis merkten we vrijwel direct verschil. Eerder was het verschil in temperatuur (ochtend, middag, avond) goed te voelen, hoewel de verwarming op een constante temperatuur stond. Nu leek het wel of de temperatuur in huis constanter blijft. Ook de muren voelen minder koud aan.

Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is wat het ons maandelijks in de energiekosten gaat schelen. Dat kunnen we nu nog niet zeggen natuurlijk, maar ik zal jullie op de hoogte houden hierover.

Heb jij spouwmuurisolatie? Of overweeg je het? Ik lees graag hoe jij erover denkt in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

6 thoughts on “Spouwmuurisolatie

 1. Hoi,

  Nu een paar maanden later dan de spouwmuur isolatie. Hoe zijn je ervaringen tot nu toe met deze isolatie?

  Wij overwegen hetzelfde bedrijf te laten komen voor onze 2-onder-1kap.

  1. Hoi Nico,

   Tot nu toe prima. We merken dat de temperatuur in huis constanter blijft en niet meer zo schommelt. Uiteraard kunnen we volgend jaar pas zeggen wat het ons financieel heeft gescheeld op de energiekosten.

   Groetjes, Laura

 2. Hoi Laura,

  Net je verhaal gelezen.
  Vraag me af of IsoTech Eindhoven, hetzelfde bedrijf is.
  Wij hebben een interessante offerte ontvangen, maar twijfelen nog een beetje ..

  Groetjes,
  Yvonne

 3. Vandaag hebben drie isolatie bedrijven onze woning bekeken en een offerte opgemaakt.
  Via internet had ik vooraf gekeken naar de revies en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben.
  Alle drie hebben mijn voldoende geïnformeerd en de mogelijkheden uitgelegd.
  Verschil zit in een kleine details maar over de gehele bandbreedte ontlopen ze elkaar niet veel.
  Nu de keuze!.
  Uiteindelijk ga ik in zee met Isolatietechniek best omdat het totaal plaatje van eerste contact tot bezoek en de offerte mij het meeste aanspreekt. ze zijn niet de goedkoopste van de drie maar scoren een mooie middenmoot.
  Morgen gaat de offerte voor akkord en medio eind januari hopen ook wij er warmpjes bij te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *