5 dingen die ik wil veranderen in en om huis

Toen wij dit huis kochten wisten we dat er ruimtes waren die we wilden aanpassen. Dingen die niet helemaal onze smaak waren of die gewoon vervangen moesten worden omdat het daar tijd voor was. Uiteraard moeten we sparen om alles uit te laten voeren maar dat betekent niet dat we geen wensenlijstje hebben. In dit artikel deel ik 5 dingen die ik wil veranderen in en om huis.

Inhoudsopgave

Keuken renovatie

Onze keuken is van ergens halverwege de jaren 90. Het scheelt dat het een neutrale keuken is in neutrale kleuren maar toch voelt het niet als ‘onze keuken’. Omdat we er erg veel tijd doorbrengen is dit toch iets wat ik graag zou willen verbouwen. Andere kastjes, een modernere kleur en zeker een ander werkblad aangezien het onze zichtbaar gebruikt is. Het is geen gigantisch grote keuken maar ik weet zeker dat we hier iets heel moois van zouden kunnen maken. Ik vind het heerlijk om online te kijken wat bij ons past. Deze houten keukens zijn bijvoorbeeld echt wel onze smaak. Ze hebben een warme uitstraling en daar hou ik van.

Oprit bestraten

Onze oprit is lang en breed en bestaat voornamelijk uit gras. Prima voor de vorige bewoners blijkbaar, maar met drie kinderen ( inclusief vele vriendjes en vriendinnetjes ) die hier dagelijks in en uit lopen is het niet zo handig. Sterker nog, doordat er zoveel over het gras gelopen wordt gaat het vrij snel kapot. En daardoor ontstaat modder wat weer meegenomen wordt onder onze overkapping. Niet ideaal dus en we zouden het graag betegeld zien met een carport voor de auto`s. We hebben vorig jaar een offerte opgevraagd bij een bedrijf en kwamen uit op een bedrag van rond de €10.000. Au! Nog even sparen dus. 

Tuin

Onze achtertuin is behoorlijk aan de maat en vergt nogal wat onderhoud. Het kost een heleboel tijd en die tijd willen we er eigenlijk niet insteken. We willen graag onze tuin flink onder handen nemen en er een kindvriendelijke, onderhoudsvriendelijke maar toch avontuurlijke tuin van maken. Stiekem heb ik wel een beetje angst om er aan te beginnen. Ik kan heel enthousiast beginnen met snoeien maar heb uiteindelijk geen idee hoe ik er verder mee moet. Ook zou ik graag een moestuintje hebben.

In het najaar ben ik al begonnen aan de voortuin en dat heeft me heel wat uurtjes gekost. Gelukkig had ik voldoende hulp van de kinderen. Dit voorjaar wil ik hem eigenlijk toch afmaken. Netjes, en onderhoudsvriendelijk. 

Vaste trap naar de zolder

We hebben drie slaapkamers en onze peuter slaapt nog steeds bij ons. Stiekem vind ik dat wel fijn. Hij wordt eigenlijk altijd rond een uur of 6 in de ochtend wakker. Ik leg hem dan bij ons in bed en hij slaapt dan lekker verder. De andere kinderen merken er weinig van. Als hij met zijn grote broer of zus op de kamer zou slapen, zouden ze wakker worden en dat is niet fijn. Zeker niet op een schooldag.

Met een vaste trap naar de zolder zouden we boven een slaapkamer kunnen maken, en dat brengt me bij wens nummer 5. Een vaste trap is handig maar dan zouden we ook direct de zolder willen verbouwen.

Zolder verbouwen

De zolderkamer. We zouden dus graag een vaste trap willen zodat we boven een slaapkamer kunnen maken. Maar dat betekent dus ook dat we zouden moeten isoleren, een dakkapel moeten plaatsen en de ketel moeten verhangen. Het is dus niet alleen een simpel trappetje plaatsen, er komt heel wat meer werk bij kijken. ( en dus ook geld!)

Wensen genoeg dus! Maar zoals ik vaker gehoord heb: Als je eenmaal je eigen huis hebt ben je nooit klaar met verbouwen. 😉

Wat zou jij nog graag willen veranderen in je huis?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *