Suske en Wiske musical

Alweer 70 jaar geleden verzon Willy van der Steen de succesvolle personages Suske en Wiske. En wie kent ze nou niet? Suske, Wiske, Lambik, Jerom, tante Sidonia… Iedereen heeft wel eens een stripverhaal over ze gelezen. (Meer informatie over de verschillende stripverhalen vind je hier) Omdat het alweer 70 jaar geleden is dat deze personages werden verzonnen, was het tijd voor een Suske en Wiske musical. En wij mochten aanwezig zijn bij de première.

Theater de Maagd

Deze première vond plaats in theater De Maagd in Bergen op Zoom. De kinderen hadden er veel zin in. Het theater is stukken spannender dan de bioscoop natuurlijk en aanwezig mogen zijn bij de allereerste voorstelling is een hele eer. We hadden uitstekende balkonplaatsen op de tweede verdieping en hadden een grandioos uitzicht op het podium.

Dochterlief Daelyn was ontzettend onder de indruk en ook Damiën vond het fantastisch. De voorstelling gaat over Lambik die besloten heeft clown te worden in het circus. Een clown is de baron van het circus en hij is er van overtuigd dat zijn humor daar gewaardeerd gaat worden.

Hij komt er echter al snel achter dat Jerom ontvoerd is en dat de mensen van het circus er meer over weten. Reden genoeg om dus Suske en Wiske in te schakelen die op hun beurt ook weer in het circus gaan werken. Zelfs Tante Sidonia speelt het spelletje uitstekend mee.

Lees ook: Geronimo Stilton

Wat vonden de kinderen van de Suske en Wiske musical?

Omdat de voorstelling over het circus gaat komen er ook verschillende coole circusacts voorbij. De kinderen zaten af en toe met ingehouden adem te kijken van spanning. Na de voorstelling mochten ze de helden nog ontmoeten. Met Suske en Wiske op de foto gaan was een droom die uitkwam.

Deze musical reist door het hele land en is te zien bij theaters bij jou in de buurt.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *