Teacup kaart

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Met bestaande materialen kun je ook heel veel mooie en nieuwe dingen maken. Recyclen, upcyclen, geef het maar een naam. Ook met eierdoosjes kun je ontzettend leuke dingen in elkaar knutselen. Zo heb ik deze keer een echte teacup kaart gemaakt. Leuk om te geven aan een vriendin die gek is op thee bijvoorbeeld. Ik leg je uit hoe ik deze kaart gemaakt heb.

3D kaart maken

Geregeld maak ik een leuke kaart. Samen met mijn dochter kan ik me prima een middagje vermaken aan de keukentafel. In de zomervakantie knutselen we echt wat af. We hebben vele spulletjes om kaarten te maken maar voor deze kaart heb je maar weinig nodig. Het meeste heb je vast gewoon in huis.

Lees ook: Tatty Teddy 3D kaarten

Ik begon met 2 kleuren uit te zoeken. De ene kleur werd de kaart zelf, de andere kleur gebruikte ik om een cirkel uit te knippen. Dit werd mijn basis voor het kaartje. Vervolgens knipte ik een vakje uit een eierdoosje. Je hebt een hoek nodig, een middenstuk kun je voor deze kaart niet gebruiken. Het is even passen, meten en knippen om een goede vorm te krijgen. Dit gaat je theekopje worden. In de video kun je zien hoe ik dit gedaan heb.

Decoreren

Vervolgens ga je de kaart decoreren: het theekopje heeft een oortje nodig, je kunt een leuke tekst-sticker toevoegen en je kunt de kaart versieren met allerlei frutseltjes. Net wat jij zelf mooi vindt. Natuurlijk mag een theezakje in het kopje niet ontbreken. Dit zakje heb ik vastgeplakt zodat het er niet uit kon vallen.

Et voila: klaar is je kaartje. In slechts een half uurtje gemaakt maar echt ontzettend leuk om te maken, geven en krijgen.

Maak jij wel eens gebruik van recyclebare materialen om iets te knutselen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *