Tyrannosaurus Rex bordspel

Met een kleuter in huis breekt blijkbaar ook de dinosaurus fase weer aan. Hij vindt het fantastisch om filmpjes te kijken over dino`s, heeft dinosaurus speelgoed en kleding kon natuurlijk ook niet ontbreken. Ik vroeg hem of hij het leuk zou vinden om het Tyrannosaurus Rex bordspel te reviewen. En aangezien hij ook gek is op bordspelletjes besloten we na het avondeten samen een spelletje te spelen.

Hoe werkt het Tyrannosaurus Rex bordspel?

In de doos vind je een speelbord, 3 dobbelstenen en 17 dinosaurus poppetjes: 1 zwarte T-Rex en 16 verschillende dino`s in 4 verschillende kleuren. Een leuk detail is dat onder elk poppetje een cijfer staat. In de handleiding kun je lezen welke dino het is en wordt iets meer informatie gegeven over de dino in kwestie. Denk aan de naam, hoe lang geleden hij leefde en of hij een carnivoor, herbivoor of omnivoor was. Ons spel begon dus ook daarmee en het leuke was dat Landon zelf al enkele dinosaurussen kon benoemen.

Het spel werkt vrij eenvoudig. Je hebt 4 dinosaurussen in dezelfde kleur en die moet je thuis zien te krijgen. De twist in het spel is dat de T-Rex je kan vangen en meeslepen naar zijn hol. Eenmaal in het hol moet je 6 gooien om weer te ontsnappen. Kom je tijdens het Tyrannosaurus Rex bordspel op het vakje van een andere dino, dan ga je het gevecht aan. De verliezer moet weer opnieuw beginnen.

In totaal heb je dus 3 dobbelstenen: 2 witte en 1 zwarte. De zwarte is voor de stappen van de T-Rex, de witte zijn voor de stappen van de gekleurde dinosaurussen. Je gooit alle drie de dobbelstenen tegelijkertijd. Als eerste zet je de stappen van de T-Rex, vervolgens de stappen van de gekleurde dinosaurus.

Lees ook een overzicht van onze leukste bordspellen.
Lees ook: Een ebook boordevol inspiratie voor een dino kinderfeestje.

Tyrannosaurus Rex bordspel review Wereld van Mama

Wat vonden we van dit spel?

Zoals ik al schreef vond Landon het leuk om meer informatie over de verschillende dinosaurussen te horen. Het spel zelf zette ook echt aan tot spelen en het bleef tot de laatste minuut spannend wie zou winnen. Ik had de meeste dinosaurussen al thuis gekregen, Landon had de pech verschillende keren meegesleept te zijn naar het hol van de T-Rex. Ook in 1 van de laatste worpen werd hij meegenomen en zo dacht ik dat de winst makkelijk te behalen was. Helaas voor mij gooide Landon 6 en mocht hij uit het hol waardoor hij vrij snel zijn dino thuis kon brengen en blij verrast was gewonnen te hebben.

Dit is een erg leuk spel voor kinderen vanaf een jaar of 5 maar zeker ook voor oudere kinderen en ouders dankzijde Tyrannosaurus die op je jaagt. Meer informatie en actuele prijzen over het Tyrannosaurus Rex bordspel vind je hier.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *