De leukste bordspellen

We spelen graag bordspellen en hebben er dan ook best veel. In de weekenden, op vrije avonden, maar ook tijdens de warme zomers als de kinderen buiten zitten met hun vriendjes komen de spelletjes uit de kast. In dit artikel deel ik de leukste bordspellen met je.

Inhoudsopgave

Cluedo Junior

Ik heb Cluedo altijd een erg leuk spel gevonden. Helaas waren de kinderen er iets te klein voor. Het leuke is dat er nu een variant is voor de jongere kinderen, Cluedo Junior. In dit spel gaat het niet om moorden maar om taartpunten. Iets vriendelijker dus. 😉

Monopoly bordspellen

Monopoly bordspellen

Ik denk dat het geen geheim is dat we Monopoly fan zijn hier in huis. Eerder deelde ik al een artikel over de verschillende varianten Monopoly en daarin vertel ik ook over de Monopoly`s die wij in huis hebben.

Winnie de Poeh bordspellen

Winnie de Poeh ogen dicht

Dit is eigenlijk 1 van de eerste bordspellen waarmee mijn kinderen in aanraking kwamen. Dit Winnie de Poeh bordspel kan echt al vanaf peuterleeftijd gespeeld worden. Het gaat erom dat kinderen zien wat er veranderd is op het bord nadat ze 3 tellen hun ogen dicht hebben gedaan.

Minecraft bordspellen

Minecraft Builders and Biomes

Voor de Minecraft fans is er nu dit nieuwe Minecraft bordspel. Het is vanaf 10 jaar en het heeft even wat tijd nodig om door te krijgen hoe het werkt. We hebben het geprobeerd op het kinderfeestje van Damiën en hij en zijn vrienden vondn het echt heel erg leuk.

Cool Runnings

Cool Runnings

Voor de warme zomerdagen kun je Cool Runnings spelen. Dit spel met ijsblokjes is te grappig voor woorden. Wie zijn ijsblokje is als eerste gesmolten?

Triviant bordspellen

Ook dit spel is er in verschillende versies. Wij hebben de gewone variant en de Disney variant. (Je bent Disney fan of niet. 😉 ) Het ligt al heel wat jaren in de kast maar inmiddels zijn de kinderen oud genoeg om dit spel te kunnen spelen.

Mens erger je niet

Een van de eerste bordspellen waarvan ik me kan herinneren dat ik dit thuis speelde. Mens erger je niet. Ook in vele leuke varianten verkrijgbaar. Wat dacht je van Frozen of Cars?

Megableu

Wij kregen een aantal leuke spellen van Megableu opgestuurd. Check hier de uitgebreide review van het spel Wijsneus en hier onze review van het Tyrannosaurus Rex bordspel.

Welk bordspel is jouw favoriet?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *