Cool Runnings

Vaak blijven spelletjes gedurende de zomermaanden in de kast liggen. Het is immers veel leuker om buiten te spelen. Vooral als de temperaturen iets omhoog gaan kan water of ijs niet ontbreken tijdens spelletjes. Nu is er het bordspel Cool Runnings. Hierbij maak je gebruik van ijsklontjes dus dit spel is hartstikke geschikt voor de warmere maanden.

Inhoudsopgave

Cool Runnings spel

Als ik aan Cool Runnings denk, moet ik altijd aan de film denken over het eerste bobslee team van Jamaica dat in de winter van 1988 meedeed aan de Olympische Winterspelen. Zeker een keertje kijken. Hij is echt ontzettend leuk!

Het Cool Runnings spel is iets totaal anders, dat zul je inmiddels wel begrijpen. De bedoeling is dat elke speler een ijsklontje in zijn bakje heeft. Als jouw ijsklontje gesmolten is, dan heb je verloren en hebben de andere spelers automatisch gewonnen.

Je ijsklontje smelt niet alleen van de temperatuur. Ook je tegenspelers kunnen ervoor zorgen dat je ijsklontje sneller smelt. Ze mogen namelijk gebruik maken van zout, hun hete adem, warme handen of lauw water.

Lees ook de review van Ravensburgers Break Free

Cool-Runnings

Cool Runnings voorbereiding

Dit bordspel zorgt al voor hilariteit voor je überhaupt begint. Ijsblokjes betekent knoeien en knoeien is leuk. Ik was eerst bang dat het spelbord van karton zou zijn en daardoor makkelijk stuk zou gaan. Gelukkig zag ik dat alle materialen (inclusief dat spelbord) waterproof waren. Met een handdoek veeg je alles droog en dan kun je het gewoon keer op keer gebruiken.

Er gaat wel een beetje voorbereiding aan vooraf. Je hebt namelijk ijsblokjes nodig. Je kunt deze maken in de bijgeleverde bakjes (moet je een uurtje of 2 wachten), maar je kunt ook je eigen ijsblokjes uit de vriezer halen en die gebruiken als je die hebt. Verder heb je van thuis zout en lauw water nodig. Maar dan kan de pret ook echt beginnen.

Aanvallen: hete adem op het ijsblokje, 10 tellen lang.

Cool Runnings review

Elke speler krijgt 4 kaarten. Die kaarten kun je op 2 manieren gebruiken: je kunt het aantal stappen zetten die op de kaart afgebeeld staan of je kunt een andere speler aanvallen. Er zijn 7 verschillende manieren van aanvallen. Zo kun je zout strooien op het ijsblokje van je tegenstander. Maar je kunt ook het ijsblokje 10 tellen in je hand nemen.

De winnaar is degene waarvan het ijsblokje als laatste gesmolten is. Het maakt niet uit waar op het spelbord je dan staat. Zo stond ik halverwege het spelbord en was ik dus het verste gekomen voordat mijn ijsblokje helemaal gesmolten was. Maar Damiën stond helemaal vooraan met nog een klein beetje ijs in zijn bakje. Hij was dus de winnaar.

Het is echt een hilarisch spel, vooral omdat je verschillende aanvallen op elkaar mag uitvoeren. Ook mag je tegenaanvallen uitvoeren en dat maakt het nog een stukje spannender. Zeker voor de zomerse dagen is dit erg leuk om te doen.

Meer bordspellen? Hier vind je een overzicht van vele leuke bordspellen die geschikt zijn voor verschillende leeftijden.

Wij hebben dit spel ter review opgestuurd gekregen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *