Vegan Masters

We proberen hier in huis steeds minder vlees te eten. Inmiddels hebben we al een behoorlijk aantal vleesvervangers geprobeerd en de meesten vallen echt goed in de smaak. Ook bij de kinderen. Maar eerlijk is eerlijk: ik vind het wel erg lastig om inspiratie op te doen voor een vegan gerecht. Via Facebook kwam ik terecht op de website van Vegan Masters en ik besloot voor gemak te kiezen. Ik bestelde een aantal gerechten op de website zodat we met ons gezin een aantal verschillende dingen konden proeven. In dit artikel vertel ik je wat we er van vonden.

Inhoudsopgave

Basilicum pizzabodems

Wij maken geregeld zelf pizza hier in huis. Meestal van bladerdeeg of pizzadeeg. De kinderen vinden dit ook erg leuk om te doen. Bij Vegan Masters zag ik dat ze basilicum pizzabodems hadden en dat maakte me wel heel erg nieuwsgierig. Hoe zouden deze smaken?

Ik bestelde er 2, besmeerde ze met tomatensaus en belegde ze met de wokgroenten die ik nog in de vriezer had liggen. Geen kaas erop want ik bedacht me dat kaas natuurlijk niet vegan was. En vegan kaas had ik niet in huis. Maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen vielen aan op de pizza`s en vonden ze erg lekker. Ik heb ze geen enkele keer gehoord over de kaas die ze misten.

Ready to rendang

Deze rendang is gemaakt met jackfruit. Ik heb eerder al eens jackfruit geprobeerd maar vond het echt smerig. Het was echt puur uit nieuwsgierigheid dat ik dit gerecht bestelde. Zou dit dan wel lekker zijn?

Rendang is een pittig gerecht. De kinderen vonden het niks en lieten het dan ook links liggen. Persoonlijk vond ik de smaak van de jackfruit totaal niet verkeerd, hij was lekker. Voor mij ook net iets aan de pittige kant en dat is eigenlijk de enige reden waarom we dit gerecht niet snel nog een keer zullen bestellen.

Vegan Masters Ghanoush wrap

Ik viel voor de kleur…. 😉 Deze mooie roze wrap trok direct mijn aandacht. Ik had de hoop dat mijn dochter deze wrap wilde proberen aangezien ze gek is op roze. En zoals ik verwacht had van mijn zoon: eten dat een raar kleurtje heeft is…naja…gewoon raar. Op mijn aandringen heeft hij toch een stukje geprobeerd en hij was verrast. “Smaakt eigenlijk best goed.” was zijn oordeel. En dat konden we allemaal beamen.

Dark secret: een stukje cake

Ik heb eerder al geprobeerd om mijn ontbijtkoek te veganizen maar dat was niet echt een succes. De honing vervangen was nog niet zo`n probleem, maar toen ik de eieren wilde vervangen kreeg ik toch echt geen luchtige ontbijtkoek meer (tips welkom, uiteraard) Ik was dan ook zeer benieuwd of dit stukje cake wel lekker luchtig was, zoals je van cake kunt verwachten.

En ja hoor: hij was heerlijk luchtig, smaakte enorm lekker naar chocolade en ik had er echt spijt van dat ik niet meer besteld had. Maar goed: alles wat ik besteld had was om te proeven, om te proberen of het in de smaak viel. En deze cake is mag je zeker niet vergeten te op je lijstje te zetten als je bij Vegan Masters besluit te bestellen.

Don`t be chicken burger kit

Eigenlijk keek ik op de website vanwege de burgers. Je kunt namelijk een complete doos bestellen om thuis 2 burgers te maken. Om verschillende smaken te kunnen proeven, bestelde ik 2 verschillende burgers. Eentje daarvan was de Don`t be chicken burger kit.

Je krijgt een uitgebreide beschrijving in het pakket waar in staat hoe jij je broodje kunt klaarmaken. De kinderen viel het meteen op dat dit broodje oranje was. Waar de ene enthousiast was over de kleurtjes, vond de ander het natuurlijk weer raar. Eerst een roze wrap en nu oranje broodjes? “Gewoon proeven” zei ik en hij knikte.

Deze burger viel goed in de smaak en die mocht ik vaker maken van de kinderen. Net zoals de roze burger.

No-way burger kit

En eigenlijk viel deze nog veel beter in de smaak. Iedereen vond hem lekker. Wel iets lastig eten omdat hij zo groot was maar dat zorgde voor leuke momenten aan tafel. 😉

Vegan Masters review

Dit kleurrijke voedsel zorgde voor enkele gefronste wenkbrauwen aan tafel maar gelukkig willen mijn kinderen wel nieuwe dingen proeven. En dat vind ik het belangrijkste: dat ze andere smaken en nieuwe gerechten leren kennen. Deze vegan gerechten vonden ze erg lekker en voor herhaling vatbaar. Ik had nog niet eerder vegan kaas gehad, maar op de No-way burger zag vegan cheddar kaas. De kinderen merkten niet eens verschil met gewone cheddar kaas.

Vegan Masters is voor ons in elk geval voor herhaling vatbaar. En dan kies ik natuurlijk voor compleet andere gerechten zodat we weer nieuwe dingen kunnen proeven. Wil je meer informatie over Vegan Masters en hun gerechten? Kijk dan even op hun website.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *