Een vegan roerei maken

Vegan roerei

Een tijdje geleden hebben we meegedaan met de Vegan Challenge. Tijdens deze challenge eet je een maand lang vegan, oftewel plantaardig. We hebben in deze periode kennis mogen maken met vele verschillende recepten en smaken. Een gerecht dat hoog op mijn lijstje stond om te maken was een scrambled tofu, oftewel een vegan roerei. In dit artikel deel ik graag het recept met je.

Wat heb je nodig voor het vegan roerei?

Onderstaand recept is voor de basis.

  • Tofu. Voor 2 personen zou ik gebruik maken van een half bakje (250 gram)
  • Kurkuma (voor het mooie, gele kleurtje)
  • Kala Namak. Dit is een wereldzout. Het is wel iets prijziger, maar dit zout bevat een echte ei-smaak. Meer informatie over Kala Namak en de huidige verkoopprijzen vind je hier.

Aan deze basis kun je allerlei groenten toevoegen. Net zoals je een boerenomelet maakt, kun je nu aan de tofu een gesnipperd uitje, wat gesneden tomaten, een beetje bieslook, paprika of bijvoorbeeld champignons toevoegen.

Hoe maak je scrambled tofu?

Officieel heet dit vegan roerei dus een scrambled tofu. Tofu kun je vrij goedkoop kopen bij verschillende supermarkten of bij de toko. Tofu zit meestal in een bakje met vocht. Voor dit recept is het de bedoeling dat je de tofu goed uitknijpt zodat hij droger wordt. Vervolgens kun je het vrij makkelijk in kleine stukjes brokkelen.

Doe de tofu in een pan met een klein beetje olie. Voeg hier een beetje kurkuma en een theelepeltje kala namak aan toe. Roer dit goed door en ruik ook even boven de pan. Je kunt nu echt een ei-geur ruiken.

Dit is ook het moment om overige groenten mee te bakken. Als alles gaar is, dan kun je het serveren zoals je altijd roerei serveert: bijvoorbeeld op een boterham of een broodje met wat sla erbij. Het smaakt echt lekker en hier in huis konden we het amper onderscheiden van een echt roerei. Het is dus zeker de moeite om eens te proberen als je wat meer plantaardig wil gaan eten.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *