Veluws zandsculpturenfestijn geopend voor blinden en slechtzienden

Op zoek naar een bijzonder uitje? In het Gelderse Garderen kun je terecht voor het Veluws Zandsculpturenfestijn. Dit festijn komt jaarlijks terug en is te bewonderen van half april tot begin november. Als afsluiting is het Veluws zandsculpturenfestijn geopend voor blinden en slechtzienden.

Over het Zandsculpturenfestijn

Jaarlijks is dit festijn dus opnieuw te bewonderen. En jaarlijks worden er nieuwe zandsculpturen gemaakt volgens een bepaald thema. In 2019 is dit thema Reis om de Wereld. Je kunt vele zandsculpturen zien die met dit thema te maken hebben. Zo kun je sculpturen zien die te maken hebben met Egypte, Mexico of bijvoorbeeld Parijs. Je maakt een reis om de wereld in slechts een paar uurtjes.

De meeste sculpturen zijn binnen te bekijken. In totaal zou je hier ongeveer 2 tot 3 uur kunnen rondlopen en alles bezichtigen. Daarnaast kun je gratis de naastgelegen beeldentuin bezoeken. Hier is ook een houtsculpturententoonstelling. Alles is rolstoelvriendelijk ingericht.

De entree is leeftijdsafhankelijk:

  • 0-5 jaar gratis
  • 6-12 jaar €4,50
  • 13 jaar en ouder €9,50

Je hebt ook de mogelijkheid om combitickets te kopen. Je kunt dan het Zandsculpturenfestijn en het Ambachten en Speelgoed museum in Terschuur op 1 dag bezoeken. Toen wij gelogeerd hebben in een drakenei hebben we dit museum bezocht met de kinderen en het is erg leuk om te zien. Zo wandel je verschillende ‘winkeltjes van vroeger’ in maar kun je ook plaatsnemen in ouderwetse schoolbanken.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij zowel het Zandsculpturenfestijn als het Ambachten en Speelgoed museum. Het Zandsculpturenfestijn is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 10 uur. (Zondag gesloten!)

Veluws Zandsculpturenfestijn voor blinden en slechtzienden

Een Zandsculpturenfestijn is natuurlijk lastig te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Zandsculpturen moet je namelijk zo min mogelijk aanraken anders beschadigen ze. En laat blinden en slechtzienden nou juist hun handen als ogen gebruiken. De organisatie van het Zandsculpturenfestijn vond dat blinden en slechtzienden ook al dit moois moesten kunnen bewonderen. Ze hebben daarom besloten dat aan het einde van het festijn, op maandag 4 en dinsdag 5 november, blinden en slechtzienden welkom zijn om het Zandsculpturenfestijn te beleven.

Op deze speciale dagen hebben blinden en slechtzienden samen met 1 begeleider gratis toegang tot het Zandsculpturenfestijn. Ze mogen dan de beelden aanraken. Het is wenselijk dat jullie je van tevoren via de mail aanmelden voor 1 van deze dagen. Dat kan via deze link.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *