Logeren in een drakenei

bijzondere overnachting

Toen zoonlief besloot om de communie te doen kreeg hij van ons de keuze wat hij graag wilde. Een klein feestje en iets leuks doen buitenshuis of een groot feest. Hij koos voor het kleine feestje en iets leuks buitenshuis. Op de vraag wat hij dan eigenlijk wilde gaan doen hoefde hij niet lang na te denken. Hij wilde gaan logeren in een drakenei.

Inhoudsopgave

Wat er aan vooraf ging

Het heeft een geschiedenis, die hele overnachting in dat drakenei. Het leek Damiën en mij leuk om eens een keertje te overnachten op een aparte manier. Niet zomaar in een hotel, maar op een bijzondere plek. Er zijn er genoeg op de wereld, dus een beetje surfen op het internet bracht me op vele ideetjes. En zo vond ik de overnachting in een drakenei in ons eigen Nederland.

Ik boekte het en we besloten om vlak voor de operatie van Damiën te gaan, in de zomer van 2014. Even niks aan ons hoofd. De auto was gepakt, de kinderen zaten al met hun gordel om klaar, ik pakte de laatste spullen van het aanrecht en toen ging de telefoon. Mijn schoonvader had een ernstig ongeluk gehad. En zo zaten we ineens op de IC van een ziekenhuis in België in plaats van met de kinderen in een drakenei. De kinderen natuurlijk diep in tranen maar ze begrepen dat opa voor ging.

Damiën wilde dus als communie cadeautje, een jaar later, alsnog naar het drakenei. En gelukkig ging het dit keer goed. We zijn zonder kleerscheuren aangekomen, we kregen geen alarmerende telefoontjes vlak van tevoren, alleen dochterlief moest overgeven van de spanning. Daar heeft ze helaas vaker last van. Eenmaal aangekomen en een rondje gelopen over de camping zodat ze zag waar ze was en het ging meteen beter.

Camping het Schinkel

De draken-eieren kun je vinden op camping het Schinkel in Hoenderloo op de Veluwe. Een prachtige omgeving midden in de bossen. We wisten niet zo goed wat we ons moesten voorstellen bij een drakenei en de informatie op de site was ook summier. Een beetje googlen leverde een paar ( niet zo`n beste ) recensies op. Ik kon nergens terugvinden of er iets aanwezig was van stroom en uit een recensie haalde ik dat je je eigen beddengoed moest meenemen. Slaapzakken van de zolder dan maar en gaan met die banaan.

Aangekomen bleek het Schinkel een kleine camping te zijn met alleen kampeerplaatsen. Een beetje achterstallig onderhoud ( mag wat gesnoeid worden, mag hier en daar een likje verf ) maar zoals ik begrepen had uit de recensies heeft de camping sinds 2015 een nieuwe eigenaar. Begrijpelijk dat niet alles ineens gedaan kan worden. De camping is opgedeeld in een soort straatjes/laantjes waar een aantal staanplaatsen beschikbaar waren. En in elk straatje/laantje is iets van een speeltoestel te vinden.

Het drakenei is niks meer en niks minder dan een bed in een eivormig huisje. Zie het maar als een luxe tent. Wat je ‘extra’ hebt is een stopcontact en een lampje. Geen water, wc, douche, koelkast, gasfornuis, enz, enz. Je mag gebruik maken van de sanitairgebouwen op het park en als je in het drakenei logeert mag je gebruik maken van de speelzolder waar tafels met stoelen staan ( hier kun je bijvoorbeeld ontbijten ) en er staat een koelkast waar de drakenei-gasten hun spullen in mogen opbergen. Het wordt wel behoorlijk benauwd s`nachts in het ei , maar met de deur op een kiertje ( dievenklem zit erop ) is het prima uit te houden.

Op de camping!

Het sanitair is echt superschoon. Ik ben van het type vakantieganger wat altijd roept “Ik wil een douche en wc binnen mijn vakantieverblijf hebben anders ga ik niet.” maar daar kom ik op terug. Als op elke camping de sanitairgebouwen zo schoon zouden zijn als hier, zou ik er niet over twijfelen om te gaan kamperen. Nadeel is dat de weg van het ei naar het sanitairgebouw slecht verlicht is, dus een zaklamp is wel aan te raden als het donker is.

Wat erg leuk is, is de Bush Bush douche. Een douche waar je samen met je kindje kunt douchen met leuke apenbeelden tegen de wand en een sterretjesplafond.

Bovendien is er een babybadje in de vorm van een half ei. Ook ontzettend leuk! Na 5 minuten douchen springt automatisch het warme water uit, dus dan heb je een koude douche. Het is even iets om rekening mee te houden, niet dat je net met een ingezeept lichaam daar staat.

Drakenei: Ja of nee?

Eind-oordeel: De camping is klein en het personeel is vriendelijk. De camping is ingericht volgens een bepaald thema ( Het koninkrijk Schinkel ) en dat voeren ze goed door. Het animatie-team bestaat uit een koning en twee prinsessen die leuk met de kinderen omgaan. Op de camping is een buitenzwembad met een hek eromheen zodat jonge kinderen er niet bij kunnen en er is een babybadje. In het kleine winkeltje kun je verse broodjes krijgen en een paar andere producten.

Wat ik persoonlijk jammer vond is dat er tijdens regenachtige dagen niks anders gedaan wordt. Wij zijn daar geweest van zaterdag tot maandag en hebben eigenlijk alleen regen gehad. De kinderen konden niet in het zwembad, ze konden niet op de speeltoestellen en alleen in het ei zitten is ook saai. Als ik een tip zou mogen geven dan hadden ze een film-middag kunnen organiseren of een spelletjesmiddag. Een kast vol gezelschapsspellen zou het overigens niet verkeerd doen in het restaurant-gedeelte.

Uitzicht vanuit de speelzolder

Ook zou het fijn zijn als er op de speelzolder iets van een magnetron aanwezig was zodat je iets kunt opwarmen. Nu ben je min of meer gedwongen om ergens te gaan zitten wil je iets warms kunnen eten of drinken. Wij hadden een dompelaartje bij ons ( bedankt mam! ) en konden zo dus wel koffie en thee maken in ons ei.

Het drakenei is echt een aanrader om eens naar toe te gaan. De kinderen vonden het geweldig en wij eigenlijk ook. We hebben in een deuk gelegen en toen we gingen slapen hadden we echt een beetje het gezellige logeerpartijtjesgevoel van vroeger, alleen dit keer met onze eigen kinderen. Hou er wel rekening mee dat het bed maar 2×2 meter is. Wij pasten er met ons viertjes net in. Met grotere kinderen of als je iets gezetter bent wordt het al snel een krappe bedoening. Dan zou je beter 2 eieren kunnen huren.

Was jij bekend met het drakenei? En zou jij er overwegen om er te gaan overnachten?

Deze review is gebaseerd op ons bezoek aan de camping in augustus 2015.

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *