Verkoelende waterspelletjes

Nu de temperaturen sky high zijn weten veel kinderen zich niet echt op te houden. Hier in het zuiden zitten we inmiddels in de derde week van de vakantie. De kinderen vinden het te warm om weg te gaan en dus zijn we veel thuis. Lekker in het zwembad of spelen met water. In dit artikel een aantal tips voor leuke spelletjes. Mocht je nog aanvullingen hebben dan hoor ik het graag!

Flessenvoetbal

Vroeger speelden wij het thuis al: flessenvoetbal. Een grote fles gevuld met water en dan voetballen maar. De grootste lol hadden we daarmee. Degene die het eerste de fles leeg had, had verloren.

Waterballonnen

Waterballonnen zijn niet meer weg te denken. Tegenwoordig heb je van die zelfsluitende waarmee je 30 ballonnen tegelijk vult. Hartstikke leuk en dat werkt inderdaad prima. Afgelopen week kwam ik bij de action ook zelfsluitende waterballonnen tegen. Ze waren €1,99 per zakje. Je vult ze niet met 30 tegelijk, maar gewoon per stuk. Ook dat is makkelijk, want de kinderen kunnen op die manier zelf de ballonnen vullen.

De emmer en de spons

1 volle emmer, 1 lege emmer en een spons. Meer is er niet nodig. Kijk hoeveel water je in 1 minuut naar de overkant kunt krijgen. Degene die het meeste heeft, wint uiteraard. Mocht je met een grote groep zijn, dan kun je de spons bovenhands of onderhands doorgeven terwijl de kinderen op een rij staan.

diy waterslide

Waterglijbaan maken

Hartstikke lachen natuurlijk. Een groot stuk zeil op het gras en natmaken met water zodat de kinderen erover kunnen glijden. Het leukste is als je het zeil op een klein heuveltje legt, of net achter de gewone glijbaan. Wel even opletten dat er wat ruimte achter het zeil overblijft zodat de kinderen zich niet pijn kunnen doen.

Waterpistolen gevecht

Met waterpistolen kun je de grootste lol hebben. Kijk wie het langste droog kan blijven, die persoon heeft gewonnen. Bij de Action heb je waterpistolen en verschillende soorten en maten. Zo blijft het voor alle leeftijden een leuk spel.

Klein zwembad

Voor onze dreumes vul ik een zwembadje met een beetje water. Hij vindt het heerlijk om er wat in te spetteren. Een leeg bekertje en hij is al tevreden.

Heb jij nog tips voor waterspelletjes? 

 

waterspelletjes

 

Facebook
Facebook
Instagram
EMAIL
YOUTUBE
YOUTUBE
PINTEREST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.