Voor het eerst zonder baby er op uit

Voor het eerst zonder baby er op uit is altijd een spannend moment. Althans, dat vind ik. Hoe  zou het gaan zonder mij? Zeker omdat ik borstvoeding geef is het even extra spannend. Want gaat dat wel goed komen zonder mij? Pakt hij het flesje wel goed? Allemaal vragen die door je hoofd gaan.

Inhoudsopgave

Een hele dag

Een tijdje terug was ik al eventjes een half uurtje weggeweest. De kleine man lag net in bed, Dave was gewoon thuis en ik moest nog wat schoencadeautjes halen voor de kinderen. De Action ligt hier vlakbij dus snel tussen de voedingen door daar naar binnen wandelen was niet echt een probleem.

Maar toen kreeg ik ineens een uitnodiging om een dag lang met andere bloggers de stad Roermond te gaan ontdekken. Hartstikke leuk, maar van 10 tot 16 uur weg van huis was een behoorlijke tijd. En dan moest ik er nog naar toe rijden en weer naar huis rijden. Dat was een ander verhaal natuurlijk, want dan ga je voedingen missen. Ik besloot dus ook om te gaan kolven, steeds een beetje na een voeding. Niet dat ik heel veel eruit haalde, zo`n 20 of 30 cc was wel de max. Maar kleine beetjes maken ook een volle fles natuurlijk.

flesje

Voor het eerst de fles

Dat is lastig.Want wat als Landon die fles nou weigert? Ik besloot dat Dave hem maar de fles moest geven als ik gewoon thuis was. Ik vroeg wat raad aan vriendinnen en zocht op internet hoeveel melk hij uit de fles mocht hebben. Ze gaan uit van ongeveer 150 ml melk per kilo lichaamsgewicht. Landon was net over de 4 kilo, dus zou ongeveer 600 ml melk per 24 uur mogen hebben. Dat verdeeld over 6 voedingen is 100 ml melk in de fles. Het is even rekenen. 😉 Ook had ik 3 zakjes met melkpoeder wat me toch wel een geruster gevoel gaf. Mocht ik niet voldoende kunnen afkolven, dan hadden we tenminste 3 voedingen kunstvoeding.

Ik had dus alles bij elkaar zo`n 100 ml afgekolfd in een weekje tijd en Dave kon hem dat geven terwijl ik weer nieuwe melk kolfde. Landon vond het een beetje vreemd om de fles te krijgen. In eerste instantie duwde hij de fles weg, maar toen hij in de gaten kreeg dat er melk uitkwam, pakte hij hem wel. Dave vond het fijn om ook even zijn momentje met Landon te hebben.

Dubbel gevoel

Natuurlijk is het fijn om te weten dat onze kleine man de fles zo gemakkelijk pakt. Ook toen ik die dag weg was heeft hij hem zonder problemen gepakt. Mocht er, om welke reden dan ook, iets zijn dan krijgt hij wel zijn melk binnen. Aan de andere kant vond ik het moeilijk. Negen maanden lang was hij alleen bij mij en de afgelopen 6 weken zijn we ook zo`n 24 uur per dag samen geweest. Nu ineens zonder elkaar was toch wel even wennen…

Hoe vond jij het de eerste keer zonder jouw baby?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Voor het eerst zonder baby er op uit

  1. Ik herinner het me nog goed dat ik mijn dochtertje na 3 weken al een dag niet zag omdat ik naar een vrijgezellenfeest van een vriendin moest. Het was even raar, maar langs de andere kant heb ik er wel van genoten om eens iets anders te doen. Fijn om te merken dat Landon de fles gewoon neemt, dat is een hele geruststelling als je eens weg moet natuurlijk!

    1. Ja, dat had ik ook. Even een raar gevoel maar omdat het zo gezellig was, was ik het ook zo vergeten. Ik vond het wel heerlijk om weer thuis te komen trouwens, had jij dat ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *