Wat doet de gemiddelde carnavaller?

Carnaval. Voor de ene persoon een feest waar het hele jaar reikhalzend naar uitgekeken wordt, voor de ander een ramp waar amper aan ontsnapt kan worden. De webshop Feestkleding365 besloot een onderzoekje te doen en heeft de uitslagen mooi samen weten te vatten in deze infographic. Wat doet de gemiddelde carnavaller?

Feestkleding365 heeft 950 bezoekers van hun website bereid gevonden om een aantal vragen te beantwoorden over carnaval. En dan vooral over hun gedrag tijdens en na carnaval. Hoeveel drink je? Ga je vreemd? Hoeveel geef je uit aan een kostuum?

Verschillen per regio

Blijkbaar vieren mensen uit verschillende regio`s ook op een verschillende manier carnaval. De Limburgers drinken bijvoorbeeld meer maar de Brabanders schijnen dan weer vaker vreemd te gaan. Vanuit andere provincies komen er ook mensen naar het Limburg en Brabant om feest te vieren. Ook dit is meegenomen in de infographic.

Op een kostuum wordt niet bezuinigd. Carnavalvierend Nederland weet de weg goed te vinden naar webshops en winkels om de perfecte outfit te scoren voor een avondje plezier. Gemiddeld geven we een ruime €50 uit voor een kostuum. Limburgers geven het meeste uit aan hun kostuum, op de voet gevolgd door de Zeeuwen. Zo zuinig zijn ze dus niet. 😉

Dat drinken en feestvieren niet helemaal goed is voor de gezondheid kunnen we terugzien in het aantal ziekmeldingen. Na de carnaval is het aantal ziekmeldingen vele malen hoger dan door de rest van het jaar. Een optie zou kunnen zijn om gewoon de carnavalsweek lekker vrij te nemen en na te genieten van dit grote feest.

Lees ook: recept Limburgs Zuurvlees

Conclusie

Persoonlijk vier ik geen carnaval, maar als echte Limburger zit ik wel middenin het feestgedruis. De kinderen vinden het hartstikke leuk en zo zie ik toch enkele optochten deze dagen. Ik moet eerlijk zeggen dat de uitslag van het grote carnavalsonderzoek me wel een beetje verbaasde. Dat er flink wat gedronken werd, dat wist ik. Maar dat er zoveel vreemd gegaan werd dat wist ik niet en vond ik toch wel een beetje schokkend.

Wat vind jij van de uitslag van dit onderzoek?

wat doet de gemiddelde carnavaller

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *