Wat is kids-tube?

YouTube kennen we natuurlijk allemaal, maar wat is kids-tube dan? Op kids-tube kun je ( eigenlijk je kindje ) allemaal leuke kinderfilmpjes bekijken. Net als op YouTube, maar dan zonder het risico dat er een volwassen filmpje aangeklikt kan worden.

Verschillende categorieën op Kids-Tube

Op Kids-Tube kun je verschillende categorieën terugvinden, waaronder baby`s ( o.a. Brum, Uki en Nijntje ) , peuters ( o.a Bob de Bouwer, Paw Patrol en Bumba )  en kleuters ( o.a. Barbie, de Smurfen en Tom&Jerry ).

Ook kun je er liedjes en compilaties van verschillende programma`s en series bekijken. Het is zelfs mogelijk om complete Disney films online te bekijken, zoals “Een Luizenleven” en “Winnie de Poeh” En het fijne is dat het in het Nederlands is. Dat is op YouTube toch vaak even zoeken.

Lees ook: Een YouTube kanaal voor je kind

Zoeken per thema

Wat ook makkelijk is, is het zoeken op thema. Zo kun je zoeken op sint en kerst, maar ook op koken/bakken en zelfs zindelijk worden. En wil je dat ze naar iets educatiefs kijken dan is die mogelijkheid er ook nog. Zo kun je leren tellen, vormen leren herkennen en leren hoe bepaalde dingen werken. Dat laatste is dan weer makkelijk als je kindje in de wie-wat-waar-waarom-fase zit. Hier geven ze antwoord op de vraag waarom mensen slechter gaan zien als ze ouder worden, maar ook op de vraag waarom een muggenbult jeukt.

Als extraatje hebben ze een ouder-pagina waar je informatieve filmpjes kunt vinden. Denk hierbij aan taarten maken, babyvoeding maken, maar ook tips rondom luieruitslag.

In eerste instantie dacht ik dat Kids-Tube meer voor de kleinere kinderen bedoeld was ( zoals baby, peuter en kleuter ) maar er staan ook best wel wat filmpjes tussen voor de oudere kinderen. Vooral op de educatieve pagina. Ook staan er compilaties van het klokhuis en Willem Wever tussen, wat dan ook weer interessant is voor de wat oudere kinderen.

Alles bij elkaar is het zeker de moeite om eens een kijkje te nemen op kids-tube. Klik hier om naar hun website te gaan.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Wat is kids-tube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *