Wat neem je mee als je op kraamvisite gaat?

Als je op kraamvisite gaat is het natuurlijk altijd leuk om iets mee te nemen voor de ouders en de nieuwe baby. Ik weet nog dat ik als ‘verse moeder’ veel kleertjes voor de baby cadeau kreeg. Alles in maatje 56, dus veel ging helaas nieuw de deur weer uit. Wil je een cadeau waar ouders en kind langere tijd iets aan hebben, dan zijn er gelukkig ook legio opties.

Inhoudsopgave

Voor de pasgeborene

Op de website van Kraam-Cadeau.nl vind je leuke, gepersonaliseerde cadeautjes die geschikt zijn voor ouders en kind. Cadeautjes om leuke herinneringen in te bewaren en die je later pas kunt gebruiken of cadeautjes die direct te gebruiken zijn met een persoonlijke touch.

Zo is een badcape, een wikkeldeken of een baby badjas te gebruiken vanaf de geboorte. Hier kun je de naam van de baby op laten zetten. Het voordeel van deze producten is natuurlijk dat ze niet binnen een maandje te klein zijn. Hier kun je echt geruime tijd van genieten. Wil je ook nog zelf aan de slag gaan, dan kun je een mooie luiertaart maken.

Een cadeautje voor ‘later’

Wat ik persoonlijk leuk vind om te krijgen zijn de cadeautjes voor als je kindje iets groter is. Kraamcadeautjes hoeven namelijk niet altijd voor direct gebruik te zijn. Je kunt ook speelgoed kopen wat het kindje pas over een jaar of zelfs twee jaar kan gebruiken. Ook hier kan weer de naam van het kindje op gezet worden.

Zo zou je een eerste puzzel kunnen geven of een mooi houten trekdiertje waar de naam op staat. Er zijn zelfs houten garages of gereedschapskisten verkrijgbaar. En gaat je kindje straks naar de opvang of de peuterspeelzaal? Dan is een rugzak met naam natuurlijk helemaal handig.

Memories

Ik bewaar graag dingetjes, altijd al gedaan. Bepaalde spullen waar ik een herinnering aan heb liggen ergens in een kast of in een doosje bewaard. Van een plukje haar van de eerste knipbeurt tot het eerste stuk speelgoed wat ze kregen.

Ik vind het dan ook leuk om zoiets aan iemand te geven. Inmiddels mag ik mezelf weer tante noemen van een neefje. Ik heb een bijzonder product uitgezocht voor zijn ouders en hem, namelijk een Memory box. De naam en geboortedatum worden op de box gezet en in de box zit het volgende:

  • Een envelopje voor het eerste haarlokje
  • Een zakje om de eerste schoentjes in te bewaren
  • Tweede zakje om het favoriete speentje in te bewaren
  • Vier kleine doosjes voor de tandjes in te bewaren, voor wensen, herinneringen en voorwerpen.
  • Een meetlint om de groei bij te houden
  • Kaarten voor de echo`s, om een afdruk te maken van het handje en voetje, een plek om de eerste woordjes te noteren en een plek waar de ouders iets kunnen noteren.

Ik vond de kleuren van de spulletjes die in de box zitten echt prachtig en passend bij de kleuren die zijn ouders ook mooi vinden. De ouders vonden de Memory box trouwens ook een waardevol cadeau. Ze vonden het een mooie manier om enkele dingetjes te verzamelen en bij elkaar te bewaren voor later.

Wat vind jij leuk om te geven en/of te krijgen?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *