Zelf pizza maken: hoe beleg je hem?

Zelf pizza maken beleg

Kinderen vinden het leuk om in de keuken te staan. Vanaf jonge leeftijd kun je kinderen dan ook al wegwijs maken in de keuken. Zien wat er met het voedsel gebeurt zorgt er vaak voor dat het ook echt gegeten wordt. Zeker als ze het ook nog eens zelf klaar gemaakt hebben. Je wil toch zeker wel proeven wat je gemaakt hebt? Zelf pizza maken is 1 van de leukste activiteiten voor kinderen. Maar hoe beleg je jouw pizza nu eigenlijk?

Kant-en-klaar-pakket

Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klaar-pakket aan te schaffen. Zo heb je kant-en-klaar-pakketten van bijvoorbeeld de Koopmans waar de basis in zit. Maar ook het eigen merk Jan is een aanrader. Deze vind je bij de Plus en Jan Linders supermarkt. In de doos zit dan een rol pizzadeeg, voldoende voor 2 a 3 personen en een pot saus. De verse ingrediënten moet je zelf toevoegen en kunnen eindeloos zijn. Hier zijn ze vooral gek op pizza hawai en pizza met champignons, maar je kunt dus ook pizza met salami, tonijn of vegetarisch maken. En tijdens het beleggen van de pizza kan er gerust het een of het ander in je mond verdwijnen. Lekker toch?

Ik zet meestal allerlei losse bakjes op tafel. De kinderen kunnen dan zelf kiezen wat ze op hun pizza doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Geraspte kaas met wat Italiaanse kruiden erdoor gemengd
  • Champignons
  • Stukjes ham
  • Stukjes salami
  • Paprika
  • Ananas
  • Uien
  • Tonijn
  • Stukjes gebakken kip
  • Stukjes gebakken shoarma (lekker met wat knoflooksaus als je pizza klaar is. 😉 )

Het deeg smeer je in met de saus. Vervolgens beleg je de pizza naar wens en garneer je het met wat geraspte kaas. Eventjes in de oven en klaar is Kees.

Zonder pizzadeeg pizza maken

Je kunt eigenlijk alles wel gebruiken als pizza. Zo snijden wij ook geregeld een pitabroodje doormidden en beleggen deze, zoals je op de foto kunt zien. Heb je harde broodjes of een paar losse sneetjes brood over, dan kun je deze ook prima beleggen voor bijvoorbeeld een lunch.

Een pot pastasaus of een blikje tomatenpuree smaakt prima als laagje saus. Vervolgens beleg je de pizza dus weer zoals je zelf graag wil. Wederom garneren met wat geraspte kaas en de pizza kan de oven in. Ik kijk meestal naar de kaas. Als deze gesmolten is, dan is de pizza prima om te eten. Doorgaans is dat een minuut of 10 in een voorverwarmde oven. Ook met bladerdeeg kun je prima een pizza maken. Zo maakten we rond Halloween deze Mummie pizza, wat de kinderen natuurlijk helemaal fantastisch vonden.

Maak jij wel eens zelf pizza met de kinderen? En wat is dan jullie favoriete smaak?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *