Zooo Happy

Boek review zooo happy

Voor de zomervakantie mochten we het boek Zooo Happy, geschreven door Fiona Rempt, ontvangen ter review. Een boek voor meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. In de zomervakantie heeft onze jongedame het boek gelezen en in dit artikel vertel ik je wat ze er van vond.

Over het boek

Het boek Zooo happy gaat over het meisje Lux die samen met haar vader, stiefmoeder en stiefbroer op vakantie gaat naar Italië. Lux is niet zo gecharmeerd van haar stiefmoeder en stiefbroer en noemt ze dan ook Zeur en Meur. Haar verhalen schrijft ze op in een ‘Krabbelboek’. Ze noemt het niet dagboek, aangezien ze bang is dat iemand dan te nieuwsgierig wordt en het gaat lezen.

Tijdens de vakantie loopt Lux weg en komt terecht bij een rondreizend circusgezelschap waar ze Luna leert kennen. De meiden hebben het prima naar hun zin samen en worden dikke vriendinnen. Lux wil graag bij het circus blijven, maar of iedereen het daar mee eens is…?

Wat vonden wij ervan?

Eerlijk is eerlijk: het boek is voor meisjes van de bovenbouw op de basisschool, maar ik vond het er zo leuk uitzien dat ik zelf ook een stukje gelezen heb. De tekeningen, de boekenlegger met hartje, de manier waarop het geschreven is. Alles is gewoon hartstikke interessant voor meiden. Doordat er leuke tekeningen en aantekeningen staan in het boek wil je ook verder lezen.

Zooo happy

Daelyn is iemand die graag leest, maar ook nog graag kijkt. Ze bekijkt de plaatjes in het boek, leest de teksten die erbij staan en komt dan giebelend aangelopen. Heeft ze een paar bladzijden gelezen dan komt ze vertellen wat er gebeurd is. Het boek is grappig maar toch ook spannend vertelde ze. Geregeld kijkt of leest ze ook terug.

Ik denk dat ze ook zichzelf erin kan verliezen. Ze visualiseert zich veel dingen en kan zelf fantaseren over hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het circus te werken of om rond te reizen. De grappige dingen visualiseert ze zich ook en daarom ligt ze geregeld in een deuk.

Het boek is geschikt voor meiden uit de bovenbouw en sluit prima aan bij hun belevingswereld. Niet iedereen is leuk, een nieuwe vrouw in het leven van je vader kan vervelend zijn om maar te zwijgen over die nieuwe stiefbroer. Een nieuwe vriendin is tof en een leven als circusartiest is nog veel toffer!

Lezen jouw kinderen graag?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *