DIY Boekenlegger

De Kinderboekenweek start vandaag en daarom leek het me leuk om in het kader daarvan een DIY boekenlegger met je te delen. De kinderen lezen veel en tegenwoordig ook steeds dikkere boeken die niet in 1 keer uit zijn gelezen. Een boekenlegger is dan een goed idee. Eentje die je zelf gemaakt hebt nog veel leuker.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

  • Kaartkarton (Meer informatie over kaartkarton vind je hier)
  • Stiften (Meer informatie over stiften vind je hier)
  • Eventueel kralen en lint/touw (Meer informatie over lint vind je hier)
Boekenlegger

Hoe maak je zelf een boekenlegger?

Ik vouwde het kaartkarton in lange, iets bredere repen. Daelyn knipte de repen langs de vouwlijn.

Vervolgens tekende ik een fantasie tekening erop: eenvoudige cirkels en krullen van boven naar beneden. De vakken die ik daarna iets te groot vond deelde ik op in kleinere vakken.

Lees ook: De review van Zoo Happy

Boekenlegger

Daarna kleurde ik de vakken in. Dat bleek nogal een kunst te zijn. Het was een behoorlijke tijd geleden sinds we de stiften gebruikt hadden dus het grootste deel deed het niet meer. We visten de goede kleurtjes er uit en gingen daar mee aan de slag.

Uiteindelijk werd het een vrolijke, bontgekleurde tekening. We besloten onze namen er op te zetten. Ik schreef ze bij de tekening en volgde daarmee de lijn waardoor het leek alsof hij opging in de tekening.

Lees ook: Onze boekenhoek

Het eindresultaat

Volgens Daelyn kon een boekenlegger niet zonder lintjes of kraaltjes. Ik had nog een aantal verschillende kleuren kralen in potjes in de kelder staan en besloot die te gebruiken. Ook gebruikte ik wat lintjes zodat de boekenlegger niet te zwaar zou worden.

Ter versteviging had ik de boekenlegger natuurlijk eerst kunnen lamineren maar daar heb ik op dat moment niet bij nagedacht. Ik vind hem zo erg leuk geworden ook al lees ik tegenwoordig weinig boeken meer. Ik zou hem natuurlijk altijd kunnen gebruiken in mijn agenda.

Geen zin om zelf te knutselen? Hier kun je kant en klare boekenleggers kopen.

Tip: Vlak voor de zomer kun je de gratis vakantiebieb-app downloaden. Zo heb je geen boeken die je mee moet slepen op vakantie maar kun je ze via de app downloaden en later lezen.

Lezen jouw kinderen veel boeken? 

boekenlegger-maken

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *