Mijn boekenhoek

Ik ben een echte boekenfanaat. Helaas lees ik nu niet meer zoveel als voorheen, maar ik ga er min of meer vanuit dat dit van tijdelijke aard is. Ik ben nu lekker druk met de kinderen en alle andere dingen die me interesseren en bevind me volgens mij meer in een creatieve fase van mijn leven. En dat is prima, want daardoor heb ik mijn boekenhoek gecreëerd.

Een echte thuisbieb

Eigenlijk zou ik het liefste zo`n echte thuisbieb willen hebben. Zo`n eentje die je in films ziet, met boeken van het plafond tot aan de grond en dan alle wanden vol. Met in het midden van die ruimte een heerlijke stoel waar je zo lekker in kunt wegdromen tijdens het lezen van een verhaal.

Helaas heb ik daar de ruimte niet voor. Wel heb ik een hal die op zich niet heel klein is. Plus een bankje met een kapstok wat van kamer naar kamer gesleept werd omdat we niet zo goed wisten wat we daar mee moesten. Zo besloot ik tijdens een wandeling dat die 2 prima te combineren waren. Misschien kon ik een leuke boekenhoek maken.

Lees ook: Een boekenlegger knutselen en Boekhuis de Kleine Tovenaar

boekenhoek

Een boekenhoek is een gezellig plekje

Onder, in het bankje, is voldoende ruimte om de kinderboeken in te zetten. Beregroot, Zoo Happy, Mijn Babyboek, ze staan er allemaal in. Zo kunnen de kinderen zelf hun boekjes uitzoeken en weer terug zetten wanneer het hun uitkomt. In het bovenste vak, de kapstok, heb ik de volwassen boeken neer gezet. Er staan er nog een deel op zolder want ze pasten er helaas niet allemaal in.

Echt zitten en lezen doen we niet in onze boekenhoek, tenzij het een kort verhaaltje is. Maar zittend op het bankje een leuk boek uitzoeken doen we wel. Ik vind het vooral heel handig, want nu staan alle boeken lekker bij elkaar. Eerder slingerden ze nog wel eens door het huis heen en was het altijd een gezoek. “Waar is Rupsje Nooitgenoeg?” of “Hadden wij niet een boek van Mees Kees?” Dat soort dingen is nu dus verleden tijd met onze nieuwe boekenhoek!

Heb jij ook een vaste plek voor je boeken?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *