5 dingen die ik zou veranderen op mijn slaapkamer

Ik ben inmiddels al weer bijna 20 jaar het huis uit. En zoals dat meestal gaat als je net op jezelf gaat wonen: je hebt weinig geld voor de inrichting van je huis. Ik ben heel dankbaar voor het feit dat vele verschillende mensen ons geholpen hebben van onze huisjes een thuis te maken. Maar de laatste tijd wil ik steeds meer dingen veranderen in huis. Ik merk dat ik heel graag mijn eigen spulletjes wil uitzoeken. Zoals op mijn slaapkamer. Daar zijn namelijk een aantal dingen die ik graag wil veranderen.

Inhoudsopgave

Schilderijen

Onze slaapkamer is nog vrij leeg en kaal aan de muren. We kunnen gewoon niet beslissen wat er aan de muren moet komen te hangen en daarom hangt er al bijna 2 jaar niks. We hebben verschillende dingen overwogen: een foto van de kinderen, een mooie tekst die we op de muur kunnen plakken en schilderijen van landschappen of grote steden. Alleen aan Landon zijn wandjes hangen twee schilderijen.

Gordijnen kopen

De gordijnen die we op onze slaapkamer hebben hangen hebben we gekregen van een lieve vriendin van mijn moeder. Alweer een jaartje of 13 geleden. Ik vind ze niet heel erg lelijk, maar gordijnen zijn toch bepalend in je interieur. Ze zijn niet passend voor ons raam, de kleur is eigenlijk te licht en ze zijn ook nog eens te lang waardoor ze op de grond hangen. Ik zou dus zeker gordijnen op maat laten maken voor op mijn slaapkamer. Iets wat passend is en in een kleur die ons bevalt. Op de site van voordeelgordijnen.nl heb ik in elk geval keuze genoeg!

Kledingkast schuifdeur

Ook de kledingkast is tweedehands. Op zich vind ik hem niet zo heel erg lelijk. In ons vorige huis hadden we allemaal muurkasten en hier hadden we dus een kledingkast nodig. Een kennis van ons had er nog eentje staan en die mochten we hebben. We waren er erg blij mee maar met deze deuren is hij iets minder praktisch. Een volgende kledingkast zou dus zeker schuifdeuren hebben.

Een bed voor de peuter

Tja, Landon slaapt nog bij ons op de slaapkamer. Het is eigenlijk nooit echt de bedoeling geweest dat hij zo lang bij ons zou slapen. Het probleem is eigenlijk dat hij best lang in de nachten wakker werd. Soms vaak 2 of 3 keer. Als hij dan bij Damiën of Daelyn op de kamer geslapen zou hebben, zou hun nachtrust ook verstoord zijn en dat vonden we geen heel goed idee. Tegenwoordig is hij vaak tussen 5 en 6 in de ochtend wakker. Hij komt dan bij ons in bed liggen en slaapt lekker verder.

Punt is dat hij nog steeds in zijn ledikantje ligt. Buiten het feit dat ik dit (ook tweedehandse) ledikantje hartstikke lelijk vind, vind ik het ook tijd worden dat meneer een peuterbed krijgt. We zitten alleen een beetje met de hoeveelheid ruimte die zo`n (groter) peuterbed in beslag neemt. Het is wel de bedoeling dat Dave en ik nog in ons bed kunnen komen en geen hindernisbaan op onze slaapkamer creëren.

rommelhoek

Rommelhoek

Ja, ik heb een rommelhoek op de slaapkamer. Het rekje hadden we in ons vorige huis aan de muur hangen en het was de bedoeling dat dit in dit huis ook ging gebeuren. Op het laatste moment besloten we het niet te doen. Erg mooi vind ik de rekjes niet en het ziet ook wel erg rommelig uit op de slaapkamer aangezien ik er echt van alles in frut. Van boeken tot sokken en van knutselspulletjes van de kinderen tot zakdoekjes. Handig? Ja. Opgeruimd? Absoluut niet. Ik wil graag een rustige slaapkamer hebben zonder al te veel ditjes en datjes.

Zoals je kunt lezen moet er op onze slaapkamer nog wel wat gebeuren. Het kan mooi op mijn to do lijstje. 😉

Is er iets wat jij zou veranderen op je slaapkamer?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *