Waar vind je tweedehands spullen?

Steeds meer mensen kopen tweedehands spulletjes. Het is een stuk beter voor het milieu, het is een stuk vriendelijker voor je portemonnee en je kunt nog eens wisselen van inrichting. Een fiets of een auto wordt relatief vaak tweedehands aangeschaft en daar hebben mensen ook weinig problemen mee. Er zijn echter nog veel meer dingen die je tweedehands kunt aanschaffen en daar rust nogal vaak een taboe op. Vaak wordt gedacht dat het alleen maar is voor mensen die weinig te besteden hebben maar dat is dus niet zo. Waar je al die tweedehands spulletjes kunt vinden? Ik zet er een aantal voor je op een rijtje!

Inhoudsopgave

Bij de kringloop

De meeste huis-tuin en keuken spulletjes kun je vinden bij de kringloopwinkel. Denk aan boeken, servies, eetkamertafels, salontafels, stoelen, kleding, slaapkamers en ga zo maar door. Rondom bepaalde seizoenen of feestdagen worden er ook nog leuke hoekjes ingericht waar je veel leuke spulletjes bij elkaar kunt vinden. Omdat het een wisselend assortiment is, loont het zich zeker om hier regelmatig naar binnen te lopen.

Tweedehands spullen op Marktplaats

Ook 1 van de meest bekende plekken om tweedehands spulletjes te scoren: marktplaats. Hier kun je allerlei spullen te koop aanbieden maar dus ook allerlei tweedehands materialen vinden. Ben je op zoek naar iets specifieks dan loont het zich altijd om eerst even op Marktplaats te kijken.

Facebook groepen

Inmiddels zijn er ook verschillende facebook groepen ontstaan waar jij jouw advertentie kunt plaatsen als je iets te koop aan wil bieden. Daarnaast zijn er ook veel weggeef groepen ontstaan waar mensen gratis spullen aanbieden die je kunt komen ophalen. Ook kun je hier om iets vragen waar je naar op zoek bent.

Specifieke websites voor tweedehands spulletjes

Er zijn specifieke websites voor tweedehands spulletjes. Denk aan Autoscout24 voor auto`s (klik) of Als Nieuw Kinderkleding waar je tweedehands kinderkleding kunt kopen en inbrengen. (klik) Ben je op zoek naar dit soort specifieke websites, google dan op “tweedehands…” en dan het product waar je naar op zoek bent.

Andere leuke websites:

  • De kleertjesdoos: tweedehands merkkleding voor kinderen (klik)
  • De schatkamer: onderdeel van een fysieke kringloopwinkel (klik)

Ruilgroepen

Van ruilen komt huilen zei mijn moeder altijd. Maar is dat ook wel zo? Er zijn genoeg spulletjes in huis waar je al jaren niet naar hebt omgekeken of waar je kinderen inmiddels te groot voor zijn geworden. Ruil deze bijvoorbeeld met mensen in je omgeving of start een eigen groepje op. Zo kun je bijvoorbeeld de puzzels waar jouw zoon te oud voor is geworden ruilen met de boekjes waar je achterbuurmeisje weer te groot voor is. Op Facebook kun je van deze ruilgroepen vinden, anders kun je altijd een oproepje plaatsen of een kijkje nemen op de website van ruilen.nl (klik)

Online is er Krijg de Kleertjes: een website waar je kinderkleding en speelgoed kunt aanbieden per doos. Mensen kunnen hierop reageren en je stuurt de doos naar ze toe. Je kunt voor €12 een abonnement afsluiten en dan zelf ook reageren op dozen om deze te ontvangen. Meer informatie lees je hier.

Zwerfboekenstations

Inmiddels schieten ze als paddenstoelen uit de grond: de zwerfboekenstations of de minibiebjes. Mensen kunnen in hun tuin een kastje plaatsen waar ze boeken in plaatsen die ze niet meer lezen. Jij kunt hier een boek uithalen of zelf boeken in plaatsen die je niet meer leest. Ik schreef eerder al een artikel over het kinderzwerfboek.

Duurzame initiatieven van burgers

Burgers hebben vaak hartstikke leuke ideeën en komen dan ook met mooie initiatieven aan. Zo is er de kettingkledingruil, een idee dat ontstond door de corona crisis. Kledingruilfeestjes konden namelijk niet meer plaatsvinden en dus bedachten enkele dames dat het wellicht een optie was om een tas tweedehands kleding te laten rouleren. Het idee: je krijgt een tas tweedehands kleding, haalt eruit wat je wil hebben, stopt er eventueel kleding in die je niet meer wil hebben en geeft het binnen 3 dagen door aan de volgende persoon in de rij.

Zelf maak ik inmiddels ook deel uit van een ketting die onlangs in mijn gemeente is gestart. Zodra ik een tas heb ontvangen en er kleding uit heb gehaald lees je dat natuurlijk op mijn blog. Meer informatie over de kettingkledingruil kun je hier vinden. Wellicht vind je het leuk om een dergelijk ketting in je eigen omgeving op te zetten.

Tweedehands spullen op Bol

Ook op de website van bol kun je leuke, tweedehands spullen vinden. In de zoekbalk bovenaan kun je bijvoorbeeld aangeven dat je zoekt naar tweedehands boeken. De beschikbare items komen dan naar boven. (klik hier voor meer informatie over tweedehands spullen op Bol)

Upcyclen

Niet echt tweedehands, maar ook niet echt nieuw. Inmiddels ontstaan er ook veel (kleine) bedrijfjes die bestaande artikelen een upgrade geven. Want hoewel veel producten gedateerd zijn (en dus niet echt meer verkoopbaar) kun je met die producten wel nog hele toffe dingen maken. Ik zet een aantal toffe initiatieven voor je op een rijtje:

  • Wasteboards. Skateboards gemaakt van plastic doppen. Ze kopen hun doppen van KNGF geleidehonden wat natuurlijk ook hartstikke tof is. Meer informatie over Wasteboards vind je hier.
  • Bij Ruig en Geroest maken ze krukken, lampen, tafels en allerlei accessoires van gebruikte materialen. Zeker de moeite waard om een kijkje op de website te nemen.

Weet jij nog meer plekken online of offline waar je tweedehands spullen kunt vinden? Dan laat het weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *