Kinderzwerfboek

Hier thuis lezen we graag boeken. We hebben er flink wat en kopen of krijgen er regelmatig. Kopen doen we op verschillende plekken. Zo zien we op een rommelmarkt of bij de kringloopwinkel vaak leuke boeken liggen die tussen de €0,50 en €1 kosten. Voor dat geld neem ik graag een boek mee voor de kinderen. Nu heb ik iets nieuws ontdekt: Het kinderzwerfboek.

Inhoudsopgave

Wat zijn kinderzwerfboeken?

Het kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en bestaat al sinds 2010. Sinds 2014 zijn er echte kinderzwerfboeken-stations: kastjes waar je boeken naar toe kunt brengen die je gelezen hebt, maar ook weer een nieuw boek mee kunt nemen. Kinderzwerfboek wil er voor zorgen dat (basisschool) kinderen in hun vrije tijd en thuis gaan lezen.

Kinderzwerfboek

Hoe werkt het kinderzwerfboek?

Heb je thuis een boek en ben je er op uitgekeken of te groot voor? Dan hoef je het niet weg te gooien maar kun je het laten zwerven! Heel eenvoudig: Via de site van Kinderzwerfboek kun je (gratis) speciale stickers bestellen. Op deze stickers kun je een code invullen die je ontvangt nadat je het boek geregistreerd hebt via de site. Als de vinder de code intoetst kun je jouw boek volgen op zijn zwerftocht. Het boek leg je ergens neer. In een restaurant, in de wachtkamer van de dokter of misschien wel in de dierentuin. De vinder kan het boek gratis meenemen, de code intoetsen via de site en weer opgeven waar het boek neergelegd is nadat hij/zij het uit heeft. Op deze manier kun je de reis van je boek volgen.

Heb je geen boeken om uit zwerven te sturen dan kun je via de site een speciaal boekenpakket bestellen. Het pakket kost €14,95 en bevat 30 boeken. Hou er rekening mee dat het een aantal weken kan duren voordat het pakket bij je thuis wordt bezorgd.

Zwerfboeken-stations

Ook zijn er bepaalde kinderzwerfboeken-stations. In deze kastjes (of op deze planken) kun je boeken achterlaten maar ook opnieuw meenemen. Op de site kun je zien waar de zwerfstations zijn. Is er geen bij jou in de buurt? Dan kun je overwegen om zelf een zwerfstation te beginnen. Ga dan op zoek naar een centrale plek waar kinderen kunnen komen en waar de boeken droog staan. Met speciale posters kun je laten weten dat er een zwerfboeken-station is.

Kinderzwerfboek

Zwerf!

Wij hebben 10 stickers besteld om een aantal boeken uit zwerven te sturen. Aangezien er niet direct in de buurt een zwerfstation was, hebben we besloten om ze simpelweg ergens achter te laten. Mijn kinderen vonden het hartstikke leuk. De boeken waar ze niks meer mee deden werden nog een keertje goed bekeken voordat ze gestickerd werden. Daarna kon het meest spannende beginnen: waar laten we ze achter? Dochterlief besloot het boek over Sinterklaas achter te laten in de supermarkt, aangezien we daar net naar toe gingen. Ze vond het een ontzettend leuk idee dat er iemand verrast zou worden op het moment dat de boodschappen ingepakt werden.

Was jij al bekend met het kinderzwerfboek?

Meer informatie over kinderzwerfboeken vind je hier.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *