5 mooie trouwlocaties in Limburg

Wat een bijzondere en mooie plekken bestaan er in Nederland. En op een aantal van die plekken kun je zelfs trouwen. Niet alleen het feest vieren, maar gewoon echt JA zeggen tegen elkaar. Ik ging op zoek naar prachtige trouwlocaties, want in het kader van mijn Ultieme Droombruiloft moet ik toch ook de Ultieme Droomplek van Nederland kunnen uitzoeken? šŸ˜‰ We beginnen vandaag in Limburg.

Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch

Ik ben hier getrouwd. Het was eigenlijk toeval, want ik heb voor mijn trouwen nooit geweten dat er externe trouwlocaties bestaan. Ons gemeentehuis werd destijds verbouwd en toen mochten we zelf een externe trouwlocatie uitzoeken, aangezien de gemeente op dat moment tijdelijk gevestigd zat in een bejaardenhuis. En dat is natuurlijk geen hele romantische plek om te trouwen. Dus zo werd het Kasteel Daelenbroeck. We trouwden in november, buiten was het koud, sneeuw zat in de lucht en de open haard was binnen aan.

Grotten in Valkenburg

Trouwen op een hele aparte plek? Wat dacht je van de grotten in Valkenburg? Ik weet niet zeker of dat ook mogelijk is in de winter, aangezien dan ook de kerstmarkten georganiseerd worden in de grotten, maar de rest van het jaar is het zeker een optie. Wie kan zeggen dat hij in een grot getrouwd is?

Kasteel de Keverberg in Kessel

In Kessel ligt Kasteel de Keverberg. Het kasteel dateert uit de tiende eeuw en werd verwoest tijdens de tweede wereldoorlog. In 2011 werd besloten dat het kasteel herbouwd kon worden.

Betreffende de trouwlocatie: Je hebt keuze uit verschillende zalen ( van verschillende afmetingen ) maar je hebt ook de mogelijkheid om buiten in de kasteeltuinen elkaar het ja-woord te geven. Mocht je besluiten om er ook te feesten en te eten, dan heb je de keus uit verschillende cateringpartners waar het kasteel mee samen werkt.

Winselerhof in Landgraaf

Bij Winselerhof heb je ook legio mogelijkheden. Ze hebben verschillende zalen en bieden ook een buitenlocatie aan om te trouwen. Hier kun je de hele dag vieren. Van trouwen tot feest met eten en bruidstaart. Je hebt zelfs de mogelijkheid om hier te overnachten. En mocht nu veel familie van ver komen, dan kunnen ze ook in het hotel slapen.

Thiessen Wijnkoopers in Maastricht

Wil je in de hoofdstad van Limburg trouwen, dan is Thiessen Wijnkoopers een optie. Ook hier kun je het complete feest vieren van begin tot eind. Er zijn verschillende receptieruimtes waar je terecht kunt vanaf 10 personen tot 250 personen. Leuk detail: Er bestaat een mogelijkheid om samen met je gezelschap een rondleiding te krijgen door de wijnkelders!

Let op: Als je op een externe locatie wil trouwen, betaal je vaak een extra toeslag! Vraag dit na bij de desbetreffende gemeente of de locatie.

 

2 gedachten over “5 mooie trouwlocaties in Limburg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *