Trouwlocaties: Op welke bijzondere plek trouw jij?

Als je gaat trouwen dan wil je dat natuurlijk het liefste doen op een van de vele mooie trouwlocaties die ons land rijk is. De locatie bepaalt namelijk voor een groot gedeelte jouw dag. Je moet er wel rekening mee houden dat trouwen op een externe locatie vaak iets duurder is dan ‘gewoon’ in het gemeentehuis. Je betaalt vaak een toeslag bovenop het normale bedrag. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat de bijzondere trouwlocaties ook vaak gewilde plekken zijn om te trouwen. Je moet dus ver van tevoren reserveren. In dit artikel zetten we een aantal bijzondere locaties voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Trouwlocaties Nederland

In Nederland zijn vele verschillende locaties waar je kunt trouwen. Van dierentuin of pretpark tot kasteel of prachtige tuin. Wist je dat je zelfs kunt aanvragen om in je eigen tuin te trouwen? Bovendien kun je ook iemand aanwijzen die je trouwt. Heb je bijvoorbeeld een bijzondere band met iemand of lijkt het je leuk als je vader het huwelijk sluit? Dan kun je dat allemaal aanvragen. Je moet er wel rekening mee houden dat dit wel wat tijd in beslag neemt. Er moeten papieren ingevuld worden, er moeten goedkeuringen worden afgegeven en ga zo maar door. Hier kunnen weken over heen gaan. Neem contact op met iemand van jouw gemeente om navraag te doen wat de mogelijkheden zijn.

Hieronder vind je enkele bijzondere locaties om te trouwen. Als je op de linkjes klikt ga je naar een artikel dat ik schreef over de trouwlocaties in bepaalde provincies. Zo kun je nog meer inspiratie opdoen.

De Euromast

Er zijn verschillende prachtige trouwlocaties in Zuid-Holland. En geloof het of niet, maar je kunt dus echt trouwen in de Euromast. Zeker als je een rasechte Rotterdammer bent is dit natuurlijk hartstikke tof. Om over het fantastische uitzicht nog maar te zwijgen.

De grotten in Valkenburg

Trouwlocaties in Limburg zijn er natuurlijk ook. Van prachtige kasteeltjes (waar ik zelf ook getrouwd ben) tot hele bijzondere locaties. Zo kun je er zelfs voor kiezen om te trouwen in de grotten in Valkenburg. Nou weet ik niet precies hoe het zit in de kerstperiode aangezien er dan kerstmarkten in de grotten zijn, maar dat kun je natuurlijk allemaal navragen bij de organisatoren. Het is in elk geval een hele aparte locatie om ‘ja’ te zeggen tegen elkaar.

Trouwen op het strand

Is trouwen op het strand altijd je droom geweest? Bij restaurant Grevelingen aan de Oosterschelde is het mogelijk. Je kunt de bruiloft zo groot of klein vieren als je wil. De eigenaren gaan graag een persoonlijk gesprek met je aan. Uiteraard zijn er nog veel meer bijzondere trouwlocaties in Zeeland.

Bijzondere trouwlocaties: de Beekse Bergen

Deze mag niet ontbreken op het lijstje van trouwlocaties in Noord-Brabant. Ben je fan van de dierentuin en zie je het wel zitten om tussen de dieren te trouwen? Je kunt ervoor kiezen om in de Beekse Bergen te trouwen. Je kunt kiezen uit verschillende locaties op het park. Daarnaast kun je kiezen voor allerlei extra`s, denk aan avondeten of zelfs een overnachting.

Van Beach party tot festivalwedding

Welk type bruiloft je ook graag zou willen, er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Je kunt al je wensen bespreken met de gastheren en gastvrouwen van alle verschillende locaties. Zo vind je trouwlocaties in Groningen waar je kunt kiezen voor een echte beachparty. Maar je kunt ook gaan voor een boerderijbruiloft of een festivalbruiloft.

Ken je zelf nog bijzondere trouwlocaties in Nederland? Laat ze dan weten in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *