5 spaarchallenges waarmee je ongemerkt geld spaart!

Spaarchallenges

Sparen is niet voor iedereen weggelegd en daar zijn verschillende redenen voor. De ene persoon weet niet hoe ze moet sparen, de andere persoon heeft te weinig geld om maandelijks een bedrag te sparen. Maar ook kleine beetjes hopen op tot leuke bedragen. Ik geef je vandaag 5 tips voor spaarchallenges waarmee je ongemerkt toch een leuk bedragje op jaarbasis mee kunt sparen.

Inhoudsopgave

Spaarchallenges: wat is je doel?

Hier thuis sparen we meestal voor een doel. Dat is net iets gerichter en makkelijker. Doelsparen (of BEsparen) zorgt ervoor dat we allemaal net iets actiever aan de slag gaan om ons doel te bereiken. Zo bespaarden we eerder een heleboel geld op onze boodschappen en gaven we onszelf als beloning een doos Duncin Donuts.

Maar ook als je gaat sparen is een doel dus nuttig. Wil je bijvoorbeeld sparen voor zonnepanelen of spouwmuurisolatie zodat je uiteindelijk weer kunt besparen op je energiekosten? Of spaar je voor een vakantie of een dagje uit? Zorg dat je doel in elk geval helder is. Koop een spaarpot (deze telt gelijk het bedrag op dat je erin stopt) of open een doelspaarpotje op je rekening en begin te sparen!

Zet maandelijks een bedrag opzij

Lukt het je om maandelijks een vast bedrag opzij te zetten? Doe dat dan! Je kunt bij veel banken een doelspaarpotje aanmaken en daar maandelijks een bedrag opzetten. Tel ze bij je vaste lasten en laat het automatisch overschrijven. Het maakt niet uit of je maandelijks 10 euro of 1000 euro wegzet, doe wat bij je past.

Spaar al het statiegeld op

Lever je geregeld lege flessen in bij de supermarkt? Spreek dan met jezelf af om het statiegeld in een potje te doen. Afhankelijk van de hoeveelheid flessen die je wekelijks inlevert kan het bedrag best oplopen.

De 52 weken spaarchallenge

52 weken lang spaar je een bedrag, elke week een ander bedrag dat oploopt gedurende de weken. In week 1 spaar je 1 euro, in week 2 spaar je 2 euro en zo loopt het op tot week 52 waar je dus 52 euro spaart. Je kunt er ook voor kiezen om de vakjes af te vinken op momenten dat het financieel gaat. Is 52 euro in december te veel? Stop dan 52 euro in het potje als je net vakantiegeld hebt gekregen. Zijn deze bedragen te hoog? Kies dan voor de helft, waarbij je start met het sparen van €0,50 of een kwart waarbij je start met een bedrag van €0,25. Evengoed hoopt het zich op tot een bedrag van een paar honderd euro, leuk voor een uitje met je gezin!

Spaar wat je bespaart

Ben je iemand die gek is op budgetteren en voor elk bedrag een vast budget heeft? Ook dan kun je sparen door te besparen. Stel dat je een maandelijks budget hebt voor je boodschappen van €500 en door goed op te letten en te besparen op boodschappen geef je maar €425 uit deze maand. Zet dan de €75 die je over hebt aan de kant en spaar ze voor je doel!

Lees hier hoe leren budgetteren ervoor zorgt voor financiële rust, het voorkomen van schulden en het realiseren van je dromen.

Doe de no spend challenge

Een laatste optie is om 2 challenges te combineren: de no spend challenge en de spaarchallenge. Een no spend challenge is een challenge waarbij je een bepaalde periode, meestal een maand, niks nieuws koopt. Dus geen kleding, geen cadeautjes, geen onnodige spullen bij die ene leuke budgetwinkel, gewoon niks. Het bedrag dat je hiermee uitspaart kun je prima gebruiken voor je spaarchallenge.

Zelf actief aan de slag gaan met verschillende bespaarchallenges? Word dan lid van de Wereld van Mama Club en start direct met uitdagende challenges!
Afbeelding van Franz W. via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “5 spaarchallenges waarmee je ongemerkt geld spaart!

  1. Fantastische tips! Spaarpotje vergroten is altijd mijn doel. Na blij en gelukkig zijn natuurlijk! Altijd aan eind van de dag kleingeld (kleiner dan 1 euro) in apart potje uit portemonee. Telt lekker ongezien en ongemerkt toch op.
    Maak je geen vlogs meer? Ik hoop al weken iedere woensdag op een nieuwe.

    1. Dat is ook een fijne manier van (ongemerkt) sparen. Ik heb een tijdelijke vlog-stop omdat ik momenteel erg druk ben met andere dingen en daardoor te weinig tijd heb om de video`s te maken. Ik ga het wel weer oppakken als het iets rustiger is hier. Leuk dat je ernaar vraagt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *