Alleen op vakantie met de kinderen

De kinderen hebben herfstvakantie. Allemaal leuk en aardig en zeker met het prachtige weer is het boffen geblazen. Maar met de baan van Dave betekent dat ook dat ik in de vakanties en weekenden vrijwel altijd alleen thuis ben met de kinderen. Minder leuk. En hoewel het niet compleet voelt zonder Dave, besloot ik toch om afgelopen weekend alleen op vakantie met de kinderen te gaan.

Inhoudsopgave

Dichtbij

De kinderen wisten van niks en ik heb ze ook niks verteld. Op het allerlaatste moment besloot ik een last minute huisje te boeken hier in Limburg. Ik heb getwijfeld. De kinderen hebben in de zomervakantie gezegd dat ze graag een keer naar Zeeland wilden gaan, maar stiekem vond ik dat toch een beetje eng in mijn uppie. Limburg was gewoon vertrouwd en mocht er iets zijn dan was ik in no-time thuis of Dave vanuit zijn werk bij mij.

De middag van te voren boekte ik ons huisje en de avond van tevoren vertelde ik het aan de kinderen. Ze vonden het hartstikke leuk en keken uit naar uren doorbrengen in het zwembad. Ze hebben netjes geholpen met alles inpakken en de volgende ochtend met de auto inladen.

Lees ook: Zonder de kinderen op vakantie

Eenzaam

Hoewel ik veel alleen thuis ben met de kinderen is het heel anders dan alleen op vakantie gaan met de kinderen. De kinderen hebben zich optimaal vermaakt, ik voelde me toch een beetje eenzaam. Overal zie je gezinnen, gezellig, samen leuke dingen doen, soms een beetje ruzie maken en dan kom ik met 3 kinderen. Het voelt gewoon niet compleet om op deze manier weg te gaan.

Ik heb het wel leuk gehad met de kinderen. Zoals ik al zei was het weer echt fantastisch. De zon scheen volop, de kinderen hebben zich uren vermaakt in het zwembad en we hebben heel wat afgewandeld met de bolderkar die bij ons huisje bleek te horen. En ook tijdens de vakantie hebben Damiën en Daelyn goed meegeholpen met alles. Netjes opruimen, helpen met de tafel dekken en ga zo maar door.

Nog een keer alleen op vakantie?

Hoewel het niet compleet voelt hebben Dave en ik wel de afspraak dat zijn werk niet in de weg hoeft te staan van het plezier van de kinderen en mij. Zoals het er nu naar uit ziet zal ik niet zo snel ervoor kiezen om alleen naar het buitenland te gaan met drie kinderen. Hier in Limburg voelt prima en veilig. Bovendien zijn er vele mooie plekjes die we hier kunnen bezoeken.

Ben jij wel eens alleen op vakantie geweest met de kinderen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *