Zonder kinderen op vakantie

Deze week zag ik een vraag van Caroline voorbij komen over zonder kinderen op vakantie gaan. Wie had dat al eens gedaan? En wie had er al eens een artikel over geschreven? Tja. Ik dus. Wel gedaan, verschillende keren, maar nog nooit iets over geschreven. Bedankt voor de inspiratie Caroline, zullen we maar zeggen. 😉 Als Moederkloek met een hoofdletter M laat ik mijn kinderen liever geen seconde alleen. En toch ging ik zonder ze op vakantie. Maar liefst drie keer.

Inhoudsopgave

Naar Spanje zonder kind

Ja, zonder kind. Ik had er destijds namelijk nog maar eentje. 😉 Een vriendin van mij had vliegtickets naar Spanje gewonnen en vroeg of ik zin had om mee te gaan. Dat vond ik zeker leuk. We boekten goedkoop een hotel en verheugden ons enorm. Damiën bleef thuis bij Dave. Hij was destijds 2 jaar en ik ging maar een paar daagjes weg. Dat zou vast goed komen.

Uiteindelijk was ik toch niet helemaal zonder kind op vakantie. Ik was namelijk een weekje of 10 zwanger van Daelyn en ik had al een behoorlijk buikje. Ik heb het leuk gehad die vakantie, al was hij wel een beetje anders dan ik van tevoren had gedacht. Geen wilde stapavondjes maar gewoon hapjes eten en op het strand liggen. Na die paar dagen vond ik het ook weer fijn om thuis te zijn.

Naar Bali op huwelijksreis

Ik zeg niet dat ik het niet naar mijn zin heb gehad. Dat heb ik wel. Alleen (nu achteraf) hebben we misschien een overhaaste beslissing gemaakt destijds. Alles kwam op hetzelfde moment: een verhuizing, de bruiloft, het was druk met de kinderen en toen besloten we onze bruiloft compleet anders te vieren en hadden we geld over voor een luxere vakantie. We konden goedkoop tickets voor Bali krijgen maar het was wel een ‘je-moet-direct-beslissen-aanbieding.’ En dat deden we dus.

We vertrokken 2 dagen na onze bruiloft en waren een dikke drie weken weg. We hebben veel bijzondere plekjes mogen zien op het eiland maar er waren geregeld momenten dat we ons niet happy voelden. We misten 5 december, we misten een groot gedeelte van de decembermaand ( mijn favoriete periode ) en ik was doodsbang dat we de eerste stapjes van ons 13 maanden oude meisje zouden missen. Internet had je nog niet zoals nu, dus om de paar dagen kreeg ik een mailtje met wat foto`s van mijn moeder.

Maar zoals ik al zei: Bali is prachtig, het eten was heerlijk, we kwamen volledig ontspannen weer thuis. We kregen zelfs een vergoeding vanwege de vertraging van onze vliegreis waar je U tegen zegt. Maar ik zou het nooit meer doen. Veel te lang, veel te ver weg en in de verkeerde maand.

Lees ook: alleen met de kinderen op vakantie
Lees ook: Zelftest bevolkingsonderzoek baarmoederhals kanker

Naar Turkije zonder kinderen

2012. Mijn tante was gestorven na haar gevecht tegen kanker. Maandenlang was ik heel veel bij haar geweest, heb ik haar verzorgd, haar vergezeld naar bestralingen en hebben we heel wat mooie, bijzondere en emotionele momenten samen gedeeld. Vlak voor mijn 30e verjaardag is ze gestorven, een dag voor mijn verjaardag was de crematie. Ik wilde mijn verjaardag niet vieren maar toch zat mijn huiskamer vol met mensen die vonden dat ik het niet zomaar voorbij mocht laten gaan. Ik was op, leeg en kapot van verdriet. En toen stelde mijn moeder voor om even een paar dagen samen weg te gaan.

Een paar weken later zat ik met haar in vliegtuig, onderweg naar Turkije. Dave was thuis met ( inmiddels ) 2 kinderen van 5 en 2 jaar oud. Ik had allerlei dingen gekookt voor hem, hij kon bij mijn oma gaan eten en alles was in kannen en kruiken.

Mijn moeder en ik hebben weinig gedaan. Wat markten bezocht, lekker gegeten, aan het zwembad gehangen en heel veel gesproken. Over het pittige jaar wat eraan vooraf gegaan was. Het was voor ons allebei een stukje verwerking, een stukje ontspanning wat we nodig hadden. We zijn een week weg geweest en ik zou het zo weer doen. Het was fijn om eens even voor niemand te hoeven zorgen op dat moment.

Ben jij wel eens zonder kinderen op vakantie geweest?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *